Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Умови карантинних обмежень в червоних зонах суттєво змінили – МОЗ

Умови карантинних обмежень в червоних зонах суттєво змінили – МОЗ16 вересня 2020 року Кабінет Міністрів України суттєво змінив умови карантинних обмежень, які діють в червоних зонах по епідеміологічній ситуації з приводу COVID-19. Зміни були внесені до відповідної постанови на засіданні Уряду. Таку інформацію повідомляє МОЗ.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зауважив, що дані зміни було розроблено і внесено після проведення продуктивної наради з мерами деяких міст України. Отже, відтепер рішення про призупинення роботи освітніх закладів у «червоних» регіонах приймає не лише державна, а й регіональна комісія ТЕБ та НС. Умови для віднесення регіону до червоної зони – це завантаженість лікарень більше, як на 75% впродовж 5-ти днів поспіль, а також перевищення середнього по країні показника захворюваності на COVID-19 у 5 разів та більше (дані беруться за останні 14 днів).

Що стосується бізнесу, місцева влада може вирішувати, слід одночасно закривати переважну більшість його сфер, чи можна робити це вибірково, поступово.

Що стосується помаранчевих, жовтих та зелених зон, в них робота освітніх закладів буде під забороною, якщо на самоізоляції через COVID-19 та контакт з хворими на COVID-19 знаходиться більше 50% дітей (учнів, студентів, вихованців дитячих садків).

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED