Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні не вистачає мобільних медичних бригад – НСЗУ

В Україні не вистачає мобільних медичних бригад – НСЗУВ деяких регіонах нашої країни відчувається дефіцит мобільних медичних бригад, які виїжджають додому до пацієнта з підозрою на COVID-19. Медики цих бригад мусять оцінити стан хворого та взяти у нього зразок для ПЛР-тесту на COVID-19, після чого доставити цей зразок до лабораторії. Зроблено це для того, щоб потенційні хворі не приходили до лікарень і лабораторій та не наражали на небезпеку зараження оточуючих.

Навантаження на дані мобільні бригади збільшується, оскільки кількість хворих на COVID-19 українців постійно зростає. Тож у Києві та 5-ти інших регіонах України вже відчувається нестача мобільних бригад. Про це повідомив т.в.о. голови НСЗУ Андрій Віленський під час прес-брифінгу.

Станом на 14 вересня 2020 року, за інформацією Андрія Віленського, в Україні функціонує 1592 мобільні бригади медиків, які контактують з пацієнтами з COVID-19 та з особами, у яких є підозри на цей коронавірус. Цих мобільних бригад, крім Києва, не вистачає у Закарпатській, Тернопільській, Рівненській та Волинській областях. Саме там, де епідеміологічна ситуація по COVID-19 є найгіршою. У цих регіонах слід терміново збільшити кількість мобільних бригад, вважають в НСЗУ, щоб не допустити колапсу з організацією тестувань хворих з підозрами на COVID-19.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED