Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В НСЗУ розповіли про особливості оплати праці медиків вторинної ланки

В НСЗУ розповіли про особливості оплати праці медиків вторинної ланкиУ Національній службі здоров’я України розповіли, що за умови грамотного управління медичним закладом заробітні плати лікарів вторинної ланки повинні були зрости з 1 квітня 2020 року. Тобто, з моменту старту другого етапу медичної реформи. У відомстві зазначають, що поки не мають повних даних щодо заробітних плат медичних працівників в усіх лікарнях країни, проте знають про успішні приклади збільшення заробітків медиків в результаті реформи.

Наприклад, за інформацією НСЗУ, в Чернівецькому обласному кардіологічному центрі заробітні плати працівників виросли на 32%, якщо порівнювати з минулим роком. Це завдяки тому, що фінансування цього медичного закладу за новою моделлю фінансування виросло на 8 мільйонів гривень.

В НСЗУ наголошують – з 1 вересня поточного року на 70% повинен бути збільшений посадовий оклад лікарів спеціалізованої та екстреної медичної допомоги, на 50% від мінімальної заробітної плати вирости оплата праці фахівців з неповною вищою та базовою медичною освітою, на 25% від мінімальної заробітної плати – молодших медичних сестер. 

Проте в НСЗУ зазначають, що для цього медичним закладам необхідно внести технічні зміни до Порядку використання коштів та укласти додаткові договори з Національною службою здоров’я на збільшення видатків на оплату праці персоналу.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED