Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ до кінця вересня має надати план змін медичної реформи – Володимир Зеленський

МОЗ до кінця вересня має надати план змін медичної реформи – Володимир ЗеленськийПрезидент України Володимир Зеленський під час своєї робочої поїздки до Житомирської області заявив, що до кінця вересня МОЗ має надати план змін медичної реформи. Це, на думку Президента, необхідно, щоб якісно впроваджувати зміни у системі охорони здоров’я країни.

Пан Зеленський зауважив, що у медичної реформи в Україні наразі є як позитивні, так і негативні сторони. Мета розробки даного плану – позбутися мінусів і зосередити свою увагу на тому, яким чином досягалися плюси. 

До мінусів медичної реформи пан Президент відносить і закриття деяких лікарень через брак фінансування. Володимир Зеленський зазначив, що над цим болючим питанням постійно працюють у МОЗ, щоб відкривати знову ці закриті медичні заклади, дофінансовувати їх у ручному режимі. Найбільше від нової моделі фінансування, за словами пана Зеленського, постраждали туберкульозні диспансери та психіатричні лікарні.

Чи допоможе вказаний план у покращенні впровадження змін у системі охорони здоров’я країни, стане зрозуміло вже дуже скоро. Президент наголосив, що реформування галузі повинне враховувати інтереси як лікарів, так і пацієнтів. 

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED