Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

37 районів та міст в Україні з 14 вересня потраплять до червоної зони – МОЗ

37 районів та міст в Україні з 14 вересня потраплять до червоної зони – МОЗЗ наступного понеділка, тобто з 14 вересня 2020 року, 37 міст та районів України потраплять до червоної зони за епідеміологічною ситуацією з СOVID-19. Про це повідомляє МОЗ з посиланням на рішення Комісії з питань ТЕБ та НС від 10 вересня 2020 року.

Найбільше червоних адміністративних одиниць в Тернопільській області – 12 районів та міст, включно із самим Тернополем. 6 червоних точок у Чернівецькій області, 5 в Івано-Франківській, 3 в Одеській, по 2 у Львівській та Хмельницькій областях, по 1 в Закарпатській, Рівненській, Харківській та Черкаській областях. Київ наразі потрапив до помаранчевої зони, хоча до цього тривалий час перебував у жовтій.

Хоча деякі регіони вже вийшли з червоної зони, кількість червоних міст та районів в Україні продовжує невпинно зростати. Якщо 27 серпня їх було визначено 21, 3 вересня – 29, то 10 вересня – вже 37. Це дуже тривожний сигнал для країни, вважають у МОЗ.

Нагадаємо, Комісія ТЕБ та НС щочетверга приймає рішення про те, які райони та міста України увійдуть до червоної зони з наступного понеділка. Крім того, всі інші адміністративні одиниці країни ділять, крім червоної, ще на 3 зони – помаранчеву, жовту та зелену. Найкраща ситуація з протидією СOVID-19 у зеленій зоні. У червоній зоні забороняється робота шкіл, дитячих садочків, громадського транспорту, кафе, салонів краси, ТРЦ тощо.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED