Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В ООН прогнозують 2 сценарії подальшого розвитку світу після пандемії COVID-19

В ООН прогнозують 2 сценарії подальшого розвитку світу після пандемії COVID-19Після пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 світ вже не стане таким, як раніше. Про це говорять багато експертів: в сфері охорони здоров'я, економіки, міжособистісних стосунків. В ООН також висловили свою думку щодо перспектив світового устрою після COVID-19.

Отже, генеральний директор ООН Антоніу Гутерреш вважає, що після завершення пандемії в світі будуть можливі 2 сценарії подальшого розвитку: оптимістичний і песимістичний. Перший передбачає розробку глобального плану відновлення світу після епідемії і надання допомоги економічно більш відсталим країнам. Цей сценарій, на думку Антоніу Гутерреша, можливий, якщо доступна і ефективна вакцина від COVID-19 з'явиться в найближчі 9 місяців.

Другий сценарій - песимістичний. Після пандемії можлива глобальна депресія, розвиток в суспільстві радикальних, популістських настроїв і нетерпимості до людей за ознакою раси, статі, віросповідання, національності. В такому випадку депресія може тривати 5-7 років.

Якщо на людство все ж очікує оптимістичний сценарій, через 2-3 роки світова економіка може повернутися до нормального стану. Антоніу Гутерреш вважає, що потрібно сподіватися на краще, але вже зараз починати готуватися до будь-якого варіанту розвитку подій.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED