Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Переважна більшість дітей до п'яти років хворіють на ротавірусом хоча б один раз

Переважна більшість дітей до п'яти років хворіють на ротавірусом хоча б один разРотавірусна інфекція - це хвороба вірусного походження, яка є найбільш поширеною причиною важких форм діареї, блювоти та інших небезпечних проявів, що ведуть до знневоднення організму. За статистикою Центру громадського здоров'я МОЗ, практично кожна дитина у віці до 5-ти років хоча б 1 раз хворіла на ротавірус. Між тим, саме для дітей ця інфекція може бути смертельно небезпечною.

Від моменту зараження до появи перших симптомів зазвичай проходить близько 2-х днів. Ознаки ротавірусу - це блювота, діарея, підвищення температури тіла. Найгірше ротавірус зазвичай переносять діти у віці від шести місяців до двох років, а також люди похилого віку і пацієнти з ослабленим імунітетом.

Головна допомога при ротавірусі - боротьба зі зневодненням організму, яке може стати причиною смерті людини. Тому хворого треба відпоювати спеціальними розчинами для пероральної регідратації. Пити потрібно по 1-2 ковтки кожні 10-15 хвилин. Якщо немає можливості напоїти хворого вдома, його везуть до лікарні, щоб поставити крапельницю з фізрозчином.

Профілактика ротавірусу - це дотримання правил особистої гігієни, а також правил приготування та зберігання продуктів. До 24 тижнів малюкам можна зробити щеплення від важких форм ротавірусу. Необхідні дві дози з інтервалом не менше місяця. Вакцинацію потрібно починати, коли малюкові виповниться 6 тижнів. Після настання віку в 24 тижні вакцинацію від ротавірусу вже робити не можна.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED