Як уберегтися від гострих кишкових інфекцій? - Інформація від Центру громадського здоров'я
Заразитися ГКІ можна і під час купання в зараженому водоймищі, а також через брудні руки і предмети. Особливу увагу потрібно приділити миттю і приготуванню м'яса, риби, яєць, морепродуктів, овочів і фруктів.
Ознаки ГКІ:
- загальна сильна слабкість;
- біль в животі;
- діарея;
- блювота;
- підвищена температура тіла.
Профілактика ГКІ:
- мити руки перед приготуванням і вживанням їжі;
- мити руки після туалету;
- окремо зберігати сиру їжу від приготованої (в закритих судках, на різних полицях холодильника);
- добре термічно обробляти м'ясо, птицю, яйця, рибу, морепродукти;
- розігрівати приготовану їжу, це додаткова термічна обробка;
- зберігати готову їжу в холодильнику;
- пити чисту воду;
- ретельно мити овочі і фрукти перед вживанням;
- не їсти прострочену їжу;
- не заходити до водойм, де купання заборонено.
Автор: Ольга Купріянова
Новые статьи:
- У Харкові встановили новий лінійний прискорювач для лікування онкопацієнтів
- НСЗУ вдосконалює стоматологічну допомогу для військових і ветеранів
- Цифрові закупівлі й антикорупційні стандарти: 7 років роботи МЗУ
- Українські медзаклади отримали підтримку від Direct Relief на рекордну суму
- НСЗУ запустила новий онлайн-курс про роботу з медичними виробами в електронній системі охорони здоров’я
Также интересно посмотреть:
- НСЗУ збільшила тарифи на лікування інфаркту та інсульту
- Украинские врачи провели успешную операцию по пересадке сердца
- З 2021 року лікарі-інтерни отримуватимуть зарплату через Національну службу здоров'я
- У 2020 році лише 30% дітей першого року життя отримали всі щеплення від поліомієліту
- Степанов сообщил о создании Медицинского совета в поддержку изменений в здравоохранении










Новости медицины








