Як уберегтися від гострих кишкових інфекцій? - Інформація від Центру громадського здоров'я

Заразитися ГКІ можна і під час купання в зараженому водоймищі, а також через брудні руки і предмети. Особливу увагу потрібно приділити миттю і приготуванню м'яса, риби, яєць, морепродуктів, овочів і фруктів.
Ознаки ГКІ:
- загальна сильна слабкість;
- біль в животі;
- діарея;
- блювота;
- підвищена температура тіла.
Профілактика ГКІ:
- мити руки перед приготуванням і вживанням їжі;
- мити руки після туалету;
- окремо зберігати сиру їжу від приготованої (в закритих судках, на різних полицях холодильника);
- добре термічно обробляти м'ясо, птицю, яйця, рибу, морепродукти;
- розігрівати приготовану їжу, це додаткова термічна обробка;
- зберігати готову їжу в холодильнику;
- пити чисту воду;
- ретельно мити овочі і фрукти перед вживанням;
- не їсти прострочену їжу;
- не заходити до водойм, де купання заборонено.
Автор: Ольга Купріянова
Новые статьи:
- В Україні запустили дистанційну військово-лікарську експертизу для поранених захисників за кордоном
- МОЗ та Франція поглиблюють співпрацю у сфері судово-медичної експертизи
- Ляшко та ВООЗ узгодили пріоритети гуманітарної допомоги Україні на 2026 рік
- МОЗ пояснило, як діяти після контакту з хворим на кір
- В Україні зафіксовано понад 1,3 тисячі випадків кору: медики закликають вакцинуватися
Также интересно посмотреть:
- НСЗУ збільшила тарифи на лікування інфаркту та інсульту
- Украинские врачи провели успешную операцию по пересадке сердца
- З 2021 року лікарі-інтерни отримуватимуть зарплату через Національну службу здоров'я
- У 2020 році лише 30% дітей першого року життя отримали всі щеплення від поліомієліту
- Степанов сообщил о создании Медицинского совета в поддержку изменений в здравоохранении