Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Більше 5-ти тисяч українців потребують пересадки органів - Максим Степанов

Більше 5-ти тисяч українців потребують пересадки органів - Максим СтепановТрансплантація органів в Україні продовжує залишатися надзвичайно актуальною темою, оскільки галузь хоч і розвивається, але недостатніми темпами. Про те, що більше 5-ти тисяч наших співгромадян на сьогодні потребують пересадки того чи іншого органу за медичними показаннями, на нараді у Президента України Володимира Зеленського повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Умов для повноцінного розвитку трансплантології в Україні поки бракує, вважають у МОЗ. Тому багато українців все ще змушені звертатися за допомогою в закордонні клініки, де їм проводять операції з трансплантації органів. Частково ці операції оплачує наша держава. Але, по-перше, це дуже економічно невигідно для країни, по-друге, оперативно відправляти на операції хворих не виходить через різні бюрократичні процедури, тому втрачається дорогоцінний для життя і здоров'я пацієнтів час.

У МОЗ повідомили про створення департаменту, який буде займатися розвитком трансплантології в Україні. Президент Володимир Зеленський зазначив, що розвиток трансплантології має стати одним з пріоритетних завдань для всієї системи охорони здоров'я країни. А Максим Степанов поінформував, що в Україні все більше медичних установ вже зараз проводять операції з пересадки органів.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED