Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У МОЗ створили департамент, який буде контролювати якість медичних послуг в Україні

У МОЗ створили департамент, який буде контролювати якість медичних послуг в УкраїніУ Міністерстві охорони здоров'я України створили спеціальний департамент, завданням якого буде організація контролю якості медичних послуг, які надаються громадянам нашої країни. Таку інформацію під час чергового прес-брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак.

Новостворений департамент буде займатися організацією управління якості медичної допомоги в нашій країні. Його основні завдання:
  • контроль якості надання послуг в сфері охорони здоров'я;
  • контроль нормативів професійної діяльності медичних працівників;
  • оцінка результатів і ефективності наданих медичних послуг.
Нагадаємо, медична послуга є основоположним поняттям у всій медичній реформі України. Саме за надані послуги Національна служба здоров'я перераховує бюджетні кошти медустанові. Від того, наскільки якісними є послуги, залежить пацієнтопотік у медзакладі. Тому у високій якості надаваних медпослуг на сьогодні зацікавлені всі: і пацієнти, і лікарі, і керівництво лікарень.

У МОЗ неодноразово заявляли, що медична реформа повинна бути корисною як для пацієнтів, так і для лікарів. Контроль якості наданих медичних послуг - невід'ємний процес успішного реформування галузі охорони здоров'я України.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED