Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Держава оплатить пересадку серця за кордоном для п'яти громадян України

Держава оплатить пересадку серця за кордоном для п'яти громадян УкраїниП'ять українських пацієнтів, яким потрібна пересадка серця, відправляться на операцію за кордон за рахунок державного бюджету країни. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я. Серед цих п'яти пацієнтів - одна дитина.

Всі хворі, яких було прийнято рішення направити на операції в закордонні клинки, потребують трансплантації серця. Їх випадки потрапляють під дію програми «Лікування громадян України за кордоном». У МОЗ зазначають, що постійно моніторять клініки, в яких проходять лікування наші громадяни, і дають згоду на оплату послуг лише в тих медичних установах, де дотримуються карантинних вимог країни, в якій вони знаходяться. Адже в багатьох європейських країнах ситуація з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 набагато гірша, ніж в Україні, тому потрібно убезпечити наших співгромадян від можливих ризиків зараження.

За офіційними даними, з початку 2020 року спеціальна комісія МОЗ прийняла рішення про фінансування лікування 316 громадян України за кордоном. Найчастіше ці пацієнти потребують лікування онкогематологічних, онкологічних, кардіохірургічних та нейрохірургічних хвороб, а також вроджених вад розвитку. За кордон українських пацієнтів відправляють, якщо в нашій країні немає можливості лікувати дані патології.

У державному бюджеті 2020 року на лікування громадян України за кордоном передбачено трохи більше 1 мільярда гривень. Для пацієнтів домогтися оплати лікування за кордоном - це довгий і важкий шлях, адже бажаючих завжди набагато більше, ніж здатна оплатити держава. Тому єдиний вихід - поліпшити якість лікування і спектр надаваних медичних послуг в Україні. Пересадку органів від неродинних донорів в нашій країні вже почали потроху проводити. Є надія, що з часом необхідність в масовому лікуванні українців за кордоном відпаде.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED