Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Збільшилася кількість лікарень, які можуть лікувати пацієнтів з COVID-19 в Україні

Збільшилася кількість лікарень, які можуть лікувати пацієнтів з COVID-19 в УкраїніУ МОЗ повідомили про те, що Уряд підтримав розширення переліку лікарень в нашій країні, які можуть лікувати хворих з COVID-19. Рішення про це Кабмін прийняв 27 травня поточного року.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що багато лікарень країни фактично надавали медичну допомогу хворим з коронавірусом з 1 квітня 2020 року, однак не були внесені до списку медзакладів першої хвилі з прийому пацієнтів з COVID-19. Цю ситуацію потрібно виправляти. З 27 травня перелік медичних установ, які офіційно можуть лікувати хворих з COVID-19, розширено з 339-ти до 449-ти лікарень країни.

Нагадаємо, з початку епідемії коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні, МОЗ визначило список лікарень першої хвилі. Саме до них повинні були госпіталізувати пацієнтів з COVID-19. Однак ситуація в реальності складалася таким чином, що в багатьох невеликих містах місцеві лікарні не увійшли до списку медустанов першої хвилі, проте госпіталізувати пацієнтів з COVID-19 їм все ж доводилося, щоб не втрачати час на перевезення важких хворих в сусідні міста. Але отримати гроші від Національної служби здоров'я за проведене лікування такі лікарні не можуть, оскільки офіційно не повинні його проводити. Щоб вирішити дану ситуацію, було прийнято рішення офіційно розширити список лікарень в Україні, які мають право лікувати хворих з COVID-19.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED