Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На заступника головного лікаря Національного інституту раку скоєно напад

На заступника головного лікаря Національного інституту раку скоєно нападВранці 25 травня 2020 року в Києві напали на заступника головного лікаря Національного інституту раку (НІР) Анатолія Шудрака. Таку інформацію на своїй сторінці в Facebook повідомив головний лікар НІР Андрій Безносенко, який також зазнав нападу в березні цього року.

На Анатолія Шудрака невстановлені особи напали вранці, близько 8:00. Біля центрального входу в НІР його кілька разів ударили в голову, мовчки, зі спини, тому нападників жертва не бачила. За характером травм, отриманих паном Шудраком, не виключається використання нападниками кастету.
Анатолій Шудрак - Заслужений лікар України. У минулому він займав посаду головного військового хірурга Міністерства оборони України, рятував поранених українських воїнів на Донеччині. В результаті нападу пан Шудрак отримав травму голови, але відмовився від госпіталізації.

Раніше повідомлялося, що на головного лікаря Національного інституту раку Андрія Безносенка 11 березня 2020 року також було скоєно напад. В результаті пан Безносенко отримав травми голови і рук і якийсь час не оперував. Напад і на себе, і на свого заступника Андрій Безносенко пов'язує з конфліктом з директоратом Національного інституту раку. Він зазначає, що війну проти нього почала ще колишня директор НІР Олена Колесник, яку усунули з посади, підозрюючи її причетність до корупції всередині Інституту. Зараз же, вважає Андрій Безносенко, її команда, яка продовжує керувати господарською діяльністю НІР, далі веде війну проти нього і його прихильників.

Національний інститут раку дуже важливий для України. Саме в ньому вивчають патогенез злоякісних новоутворень, розробляють нові методики лікування, оцінюють їх ефективність, оперують хворих з усієї країни. У НІР пацієнтам надають кваліфіковану спеціалізовану стаціонарну та консультативно-поліклінічну допомогу. Також саме тут розробляють і координують загальнонаціональну програму по боротьбі з онкологічними захворюваннями. Тому подібні скандали навколо Національного інституту раку є дуже прикрими тривожними дзвінками.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED