Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медична реформа позитивно впливає на розвиток в'їзного медичного туризму в Україні

Медична реформа позитивно впливає на розвиток в'їзного медичного туризму в УкраїніМедична реформа взагалі і заплановане на цей рік реформування госпітального сектора зокрема має позитивнийвплив на розвиток в'їзного медичного туризму в Україні. Про це на V Конференції з медичного туризму кореспонденту ITMED сказала Президент Української асоціації медичного туризму Віолетта Янишевська.

За словами пані Янишевської, Медична реформа позитивно впливає на розвиток в'їзного медичного туризму в Українікерівники медичних установ будуть зацікавлені в залученні великої кількості пацієнтів, адже тепер вони переходять на модель самоокупності. І чим більше людей у ​​них буде лікуватися, тим вищою буде прибутковість медустанови. Іноземні ж пацієнти будуть особливо бажані, адже прайс на послуги для них зазвичай вище, ніж в середньому по клініці. Крім того, якщо людина приїжджає в іншу країну на лікування, значить вона готова витратити на це час (у середньому медичний турист проводить в обраній країні біля 10 ночей), а за кожен день в лікарні він теж платитиме.

Багато країн, в яких розвинений медичний в'їзний туризм, зараз вкладають гроші саме в державні лікарні, щоб приймати іноземних пацієнтів там. Наприклад, так зробили в Туреччині. Адже від приватних медустанов держава отримує лише податки, і це набагато менш вигідно, ніж вартість всього лікування.

Багато державних лікарень сьогодні мають колосальний людський ресурс: обдарованих лікарів, сумлінниймедперсонал. За умови грамотного управління, модель самоокупності може стати для лікарні дуже вигідною. Україна може бути популярною для іноземних пацієнтів, які хочуть отримати медичні послуги в сфері репродуктивних технологій, лікування за допомогою стовбурових клітин, стоматології, естетичної медицини. За умови закупівлі необхідного обладнання у великі державні лікарні, до України можуть приїжджати і за різними хірургічними операціями й багатьма іншими видами надання медичної допомоги.

«Перспективи розвитку галузі є, і поліпшення обов'язково будуть вже найближчим часом», - сказала Віолетта Янишевська.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED