Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Нова інформація про особливості грипу від американської медицини

Нова інформація про особливості грипу від американської медициниГрип - це дуже поширене інфекційне захворювання, яке щорічно фіксується в багатьох регіонах світу в осінньо-зимовий період. Американські лікарі і вчені звернули увагу на те, що різні люди переносять грип по-різному: у одних він протікає в легкій формі, у інших призводить до тяжких ускладнень, які навіть можуть спровокувати смерть. Звичайно, це залежить від сили імунітету людини. Але американські вчені виявили й інші закономірності в даному питанні.

Отже, згідно з даними, опублікованими в Science Daily, багато що залежить від того, з яким штамом грипу людина вперше зіткнувся в житті. Попадання вірусу грипу певного штаму в організм в дитинстві дає деякий захист від нього в майбутньому. Раніше стверджувалося, що попередній вплив вірусу грипу на організм практично не формує імунітет від нього в майбутньому, але американські вчені це спростовують.

Важлива послідовність, при якій людина зіткнувся з тим чи іншим підтипом грипу. Наприклад, якщо вона вперше в своєму житті зустрілася з грипом H1N1, то в подальшому захворювання, пов'язане з цим штамом грипу, буде протікати більш легко. Але це не поширюється на інші штами.
Таким чином, вчені зробили висновок, що хорошу імунну відповідь формує лише перша в житті зустріч з вірусом грипу, а наступні - ні.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED