Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

За 2 місяці в Україні 5 відомих препаратів отримали заборону

Заборона 5 препаратів протягом квітня-травня 2018 року5 найменувань відомих для українців препаратів заборонила Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Основними причинами для прийняття таких рішень виступила контрабанда, невідповідності у складі препарату і випадки смерті після прийняття препарату.

Заборонили наступні лікувальні засоби:
  • Серія препарату Аспірин (Ацетилсаліцилова кислота). Заборона стосується засобу, який виробила компанія з України «ЛубниФарм». Привід для рішення – смерть людини після вживання засобу. Серія препарату – 150717.
  • Серія таблеток Амброксол. Виробник забороненого лікарського засобу – «Лекхім-Харків». Це препарат для кашлю, серія якого (020315, таблетки 0,03 №20) виготовлена для ринку Узбекистану та незареєстрована в Україні.
  • Серія препаратів для вакцинації проти дифтерії, правця та поліомієліту. Вакцина отримала тимчасову заборону на використання через смерть дитини, яку пов’язують з проведеною вакцинацією. В Міністерстві стверджують, що об’єктивних доказів того, що дитина померла через препарат, немає. Міністерство вимагає, щоб Держлікслужба скасувала заборону.
  • Препарат «Ентеросгель», що використовується для полегшення стану при інтоксикації. Засіб заборонений, бо в складі завищений водневий показник (рН). Серія препарату – 2531217, виробник – КРЕОМА-ФАРМ, українська компанія.
  • Вакцина проти туберкульозу отримала тимчасову заборону після випадку смерті дитини в Сумській області. Ця заборона буде відкликана, адже препарат цієї серії та цього виробника використали 59 131 раз, зокрема в Сумській області було використано 6 874 дози.
Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED