Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Смерть дитини на Тернопільщині не пов’язана з вакциною, заявляє МОЗ

До смерті дитини на Тернопільщині призвела не вакцина, стверджує МОЗМіністерство охорони здоров’я заявляє, що рішення Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками про тимчасове вилучення вакцини повинно бути відкликане. Під заборону потрапила вакцина від поліомієліту і коклюша, та проти дифтерії і правця.

Після смерті дитини в Тернопільській області відбулось розслідування. Ним зайнялась регіональна група оперативного реагування. Результати доводять, що не вакцинація призвела до смерті.

В повідомленні МОЗ вказано, що Держлікслужба має право на встановлення тимчасової заборони. Причинами для цього можуть виступати повідомлення, що внаслідок застосування серії чи серій лікарських засобів проявились непередбачувані побічні наслідки чи наступила смерть.

МОЗ вважає, що саме в цьому випадку експерти зі Служби видали таке розпорядження без належного обґрунтування. Адже не було ніяких фактів, що пов’язують смерть дитини і вакцинацію. Держлікслужба наприкінці зими цього року тимчасово заборонила вакцину БЦЖ. Але заборону скасувала. Така ж ситуація відбулась з вакциною проти Гепатиту В.

Служба має право на встановлення тимчасової заборони у відповідності з Наказом МОЗ від 2011 року. Наразі Міністерство працює в напрямку удосконалення порядку встановлення заборони тимчасового характеру на імунобіологічні препарати.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED