Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медична реформа: чи буде можливість змінити лікаря і як це зробити?

Зміна лікаря після медичної реформиЗаступник міністра Павло Ковтонюк, відповідальний за реформу фінансування системи охорони здоров’я, розповів, чи можна буде змінити свого сімейного лікаря і що для цього потрібно зробити.
Роз’яснювальну відповідь було надано на відкритому засіданні підкомітету з питань контролю реалізації медичної реформи Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, присвяченому темі «Робота eHealth: стан і впровадження».

П.Ковтонюк вказує, що якщо виникла необхідність змінити лікаря, це можна буде зробити шляхом підписання нової декларації. При цьому не потрібно нічого робити зі старим документом. Декларація з попереднім лікарем буде автоматично анульована.

Також вказується, що буде з декларацією після смерті пацієнта. Для повноцінної роботи системи eHealth її планується інтегрувати з іншими системами та реєстрами. Після того, як пройде інтеграція з реєстрами Міністерства Юстиції та Єдиним демографічним реєстром, декларація пацієнта після його смерті буде автоматично анулюватись. Процес інтеграції планується запустити до літа 2018 року. В обох випадках декларації нікуди не зникають, вони залишаються в архіві системи.

Нагадуємо, що з 1 квітня всі пацієнти повинні будуть вибрати сімейного лікаря та підписати декларацію. Зміни відбуваються в рамках проведення медичної реформи. 


Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED