Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Пластир для контролю рівню цукру в крові – розробка американських вчених

Пластир для контролю рівню цукру в крові – розробка американських вченихВчені з університету Бінгемтону (США) винайшли унікальний спосіб досліджувати рівень цукру в крові людини – за допомогою спеціального паперового пластиру з індикатором. Для його роботи не потрібні батарейки чи будь-які інші зарядні пристрої, шкіру проколювати теж не треба, адже пластир аналізує не кров, а піт.

У паперовому пластирі міститься мініатюрний елемент живлення з ферментними каталізаторами, які взаємодіють з глюкозою та киснем. Цей елемент контактує зі шкірою, у процесі чого піт потрапляє до спеціального резервуару, в якому відбувається реакція, і хімічна енергія перетворюється на електричну. Це дозволяє уникнути необхідності використовувати зовнішнє джерело енергії.

Пластир є одноразовим, він призначений для пацієнтів, які страждають на діабет, мають проблеми з рівнем цукру в крові, який треба весь час контролювати.
Усі наявні методи визначення рівня цукру в крові передбачають необхідність проколювати шкіру та видавлювати кров. Якщо цю процедуру доводиться робити щодня або навіть декілька разів на день, вона може стати великою проблемою для людини. Тож подібні неінвазивні методи дослідження – це справжній прорив для хворих на діабет.

Також пластир стане у нагоді під час фізичних тренувань, коли контролювати рівень цукру в крові за допомогою глюкометра майже нереально. У той же час, слідкувати за рівнем глюкози під час тренувань – життєва необхідність для діабетиків.

Для користування пластиром не вимагаються спеціальні знання чи навички, маніпуляції з ним не є травматичними.

На сьогодні даний пластир для вимірювання рівня цукру в крові ще не надійшов у широкий продаж. Його тільки винайшли, зараз він повинен пройти процедуру досліджень на різних контрольних групах та реєстрацію. Проте немає сумнівів, що з часом даний пластир вийде на ринок, і його зможуть купувати діабетики, яким він дуже полегшить життя. Питання тільки в тому, чи буде він доступний широкому загалу пацієнтів по ціні?

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED