Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому болить голова при зміні погоди? Як боротися з проблемою?

Чому болить голова при зміні погоди? Як боротися з проблемою?Період міжсезоння – найбільш несприятливий для метеозалежних людей, саме в цей час багато хто страждає на головні болі. Чому ж так відбувається, і чи можна якось зарадити цій проблемі?

Причини головного болю під час зміни погоди

Голова в багатьох людей починає боліти через різкі перепади тиску, що негативно позначаються на вмісті кисню у крові. Кровоносні судини голови реагують на зміни атмосферного тиску розширенням чи звуженням. Крім того, похмура погода, брак сонячного світла, високий рівень опадів провокують виснаження організму. Через інтенсивну працю у людини можуть порушуватися природні біоритми, через що також виникає головний біль. Особливо ця проблема розповсюджена серед жителів великих міст.

Чи можна позбутися головного болю у період міжсезоння?

Якщо людина вже знає про свою проблему та розуміє, що восени голова буде боліти, їй слід вжити певних профілактичних заходів, які цілком реально можуть допомогти подолати проблему. До них належать:
  1. Обмеження вживання кави, червоного вина.
  2. Виключення фактору недосипання.
  3. Уникання емоційного перенавантаження.
Тобто, все просто і складно одночасно. Не слід зловживати продуктами, які цілком реально можуть викликати стрибок тиску та головний біль. Можливо, на деякий час їх вживання взагалі доведеться припинити. Слід висипатися, не перенавантажуватися як фізично, так і емоційно, більше гуляти на свіжому повітрі, не пускати стрес у своє життя.

Якщо головний біль все ж виник, лікування є симптоматичним. Це може бути прийом заспокійливих препаратів, снодійних, знеболюючих. Часто допомагає масаж скроневих зон та чола, м’язів шиї. Також за призначенням лікаря може знадобитися прийом препаратів для покращення серцевого та мозкового кровообігу.

Щоб знизити прояви метеочутливості, слід займатися фізичною активністю, відпочивати, не забувати про здоровий сон та правильне харчування. Особливо багато уваги варто приділяти організму восени та навесні, коли температура повітря та атмосферний тиск змінюються дуже швидко.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED