Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ТОП-5 напоїв, які медицина радить для боротьби з безсонням

ТОП-5 напоїв, які медицина радить для боротьби з безсоннямІноді безсоння стає такою серйозною проблемою, що кожного вечора постає болісне питання: чи вийде сьогодні вчасно заснути, чи знову доведеться дивитися півночі у стелю? Часом без медикаментів безсоння вилікувати не вдається, проте у більшості випадків лікарі радять вживати натуральні заспокійливі напої, особливо ефективні перед сном.
  1. Чай з пасифлори. Ця заспокійлива трава чудово бореться із відчуттям тривожності, однак не так сильно впливає на приглушення почуттів, як валеріана. За годину до бажаного сну треба випити чашку чаю з пасифлори. Усі думки заспокояться, тіло розслабиться, і віддасться в обійми Морфею.
  2. Тепле молоко. З давніх-давен саме молоко використовували у якості природного снодійного. Справа в тому, що в ньому є триптофан, який викликає сонливість. Крім того, ми всі з дитинства так звикли до того, що перед сном треба випити чашку молока, що воно має ще й психологічну дію. Краще пити цей напій теплим, тоді його ефект буде більш заспокійливим.
  3. Чай з ромашки. Ромашка заспокоює нерви, тому убезпечить від нічних кошмарів та неспокійного сну. Також вона врятує від безсоння через ту ж таки заспокійливу дію.
  4. Вишневий сік. Від тривалого та виснажливого безсоння допоможе натуральний вишневий сік. Випити його слід у другій половині дня, а потім – за годину до сну. Пити треба по одній склянці. Пояснюється снодійна дія вишневого соку наступними чином: у вишні містяться мелатонін та триптофан, які допоможуть заснути. Проте слід звернути увагу на натуральність соку, інакше він не подіє.
  5. Кокосова вода. Це чудове джерело калію та магнію. А саме їх організму може не вистачати. Нестача деяких важливих поживних речовин, вітамінів та мікроелементів здатна провокувати низьку якість сну. Найкраще кокосову воду пити свіжою, через спеціально зроблений отвір у кокосі та за допомогою трубочки. Якщо, звичайно, є можливість придбати кокос.
Погана якість сну завжди має свої причини. Можливо, варто переглянути спосіб життя, налагодити режим дня, більше бувати на свіжому повітрі, рухатися, уникати стресів. Вказані напої допоможуть заспокоїти нерви та тимчасово побороти безсоння. Проте якщо проблема в організації способу життя, без його якісних змін здоровий сон буде лише у мріях.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED