Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Заняття спортом влітку: основні рекомендації

Заняття спортом влітку: основні рекомендаціїДля занять спортом немає поганої погоди чи пори року. І якщо восени чи взимку знайти причини позайматися вдома або в спортивному залі було переконливіше, то літо чи не найкраща пора, щоб потренуватися на свіжому повітрі. Однак важливо враховувати певні нюанси, щоб заняття спортом принесли користь, а не виснаження. 

В першу чергу важливо запам'ятати, що тренування в спеку заборонені! Оскільки висока температура прискорює кровообіг та серцебиття, а коли ви починаєте при цьому інтенсивно займатися спортом - ці процеси прискорюються в декілька разів. Відповідно викликаючи виснаження та стресовий стан для організму. Як наслідок від спорту буде більше шкоди, аніж користі.

Які переваги тренувань на свіжому повітрі?

  1. Різноманіття для вибору місця тренування, від спортивного майданчика до лісової місцевості.
  2. Вільний графік тренувань (тобто не потрібно орієнтуватися на графік роботи спортивного залу або тренера).
  3. Поповнення “запасів” вітаміну D.
  4. Можливість обрати активність, що найбільш до вподоби.
Однак попри це ви повинні враховувати погодні умови та мати уявлення та відповідні знання про виконання тієї чи іншої вправи. Адже результат в першу чергу залежатиме від техніки.

Які правила допоможуть займатися спортом з користю?

  1. Оберіть найбільш відповідний для цього час. Це може бути або ранок перед роботою, а вечірній час. Вдень, коли максимально підвищується температура повітря, навряд процес тренувань принесе вам задоволення. Тим паче, що вдень підвищуються ризики отримати тепловий або сонячний удар.
  2. Влітку доцільнішим буде обрати менш інтенсивні види заняття спортом, оскільки серце і так прискорено працює. А надмірні фізичні навантаження тільки посилюють його виснаження.
  3. Слідкуйте за водним балансом: в жарку пору під час тренувань кожні 15 хвилин приймайте по декілька ковтків води. В загальному, влітку об'єм необхідної рідини також необхідно збільшити.
  4. Обирайте спеціально підібраний та якісний для тренувань одяг. Це не повинна бути синтетична тканина. Оптимальним варіантом буде світлий та просторий одяг, з можливими додатковими отворами для забезпечення вентиляції. Не забувайте про головний убір. 
  5. Потурбуйтесь про свою шкіру застосовуючи сонцезахисний крем (SPF не нижче 35 або 50, в залежності від типу вашої шкіри). Особливо ретельно нанесіть захист на випинаючі частини обличчі - ніс та вилиці. 
  6. Якщо ви займаєтеся бігом - заздалегідь продумайте свій маршрут. Кращим варіантом влітку буде обирати місцевості де достатньо тіні та дерев.
  7. Починайте з невеликих навантажень, а якщо це біг, то з невеликої відстані. Не зациклюйтеся на часі, відстані. Прислухайтеся до свого організму. 
Пам'ятайте, що спортивні заняття повинні приносити задоволення. У разі якщо під час тренування ви відчуваєте себе не задовільно - припиніть активність.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм