Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Еректильна дисфункція: причини та шляхи подолання

Еректильна дисфункція: причини та шляхи подоланняСексуальний розлад може мати як психологічну, так і фізіологічну основу. Спробуємо розібрати найбільш часті причини еректильної дисфункції та рекомендації, які бажано дотримуватися для зниження ризику її розвитку.

Буває, що проблеми, які виникли з ерекцією пов'язані з перевтомою, стресом, хворобою або вживанням алкоголю. У тому випадку якщо це трапилося один раз і чоловік розуміє причину – це нормальне явище. Якщо проблема відбувається регулярно – без допомоги андролога/сексопатолога не обійтися.

Причини еректильної дисфункції

Психогенні фактори:
  • хронічна втома, яка може викликатися постійною роботою, без відсутності відпочинку;
  • стресові ситуації (можуть мати різне походження: робота, конфлікти, низька самооцінка);
  • при виникненні слабкої ерекції один раз, чоловік починає себе накручувати в очікуванні повторення ситуації (синдром тривожного очікування невдачі);
  • неврози або депресії (їх розвиток може мати не тільки психологічну, а й фізіологічну основу).
 Фізіологічні фактори:
  • цукровий діабет (пошкоджуються периферичні судини та нервові волокна, а також у невеликій кількості виділяється хімічна речовина – оксиду азоту, яка необхідна для появи ерекції);
  • патології серцево-судинної системи (збільшення венозного відтоку в статевому члені – у молодому віці, та порушення припливу артеріальної крові – у зрілому віці);
  • патології передміхурової залози;
  • гормональні порушення (зниження рівня тестостерону, або збільшення вироблення жіночих гормонів);
  • приймання певних медикаментозних препаратів (стероїди, нейролептики, антидепресанти);
  • шкідливі звички (алкоголь/куріння);
  • наявність зайвої ваги та сидячий спосіб життя (порушується кровообіг).

Лікування


Дуже вагому роль в лікуванні еректильної дисфункції становить її прийняття та своєчасне звернення за допомогою.

Лікар буде призначати комплекс лікування в залежності від причини, яка викликала проблеми з ерекцією. У разі причини психологічного характеру – призначається проходження психотерапії, з внесенням корективів в спосіб життя пацієнта. Якщо причина у фізіологічному факторі, то призначення препаратів буде залежати від його виду. Наприклад, гормональний збій – замісна гормональна терапія або препарати, які стимулюють вироблення певних гормонів (тестостерон). При проблемах з судинами, відповідно застосовуються препарати, які підсилюють приток крові у статевому члені або навпаки зменшують відтік венозної крові.

Також рекомендуємо застосування препарату на основі лікарських трав – Трисил. Препарат покращує потенцію та підвищує стійкість до стресових факторів. Перед вживанням необхідна консультація фахівця!

Профілактика

 
Дотримання простих правил, допоможе знизити ризик розвитку проблем з ерекцією з роками.
  1. Правильне харчування: зайва вага дає навантаження на серце та судини, що своєю чергою викликає проблеми з ерекцією.  Для нормального функціонування статевої системи додайте в раціон продукти, які містять вітамін Е та цинк.
  2. Сон: недосипання призводить не тільки до проблем з потенцією, а й до розвитку синдрому хронічної втоми, депресії, хвороб серцево-судинної системи.
  3. Відмова від шкідливих звичок: не залежно від виду сигарет або алкоголю, згубний вплив на судини та серце дуже великий.
  4. Контролювання рівня стресу: повністю виключити стрес з життя неможливо, але необхідно навчитися правильно на нього реагувати.
Також не потрібно нехтувати візитами до уролога, навіть у разі відсутності будь-яких скарг.

Ігнорувати проблеми з ерекцією не можна, адже за психологічною проблемою можуть ховатися й серйозніші патології, які вимагають негайного лікування.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм