Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Протезування суглобів при артриті та артрозі - можливість повноцінно жити

Ревматоїдний артрит - це хронічне захворювання суглобів, з довготривалим запалювальним процесом. Медикаментозне лікування уповільнює розвиток захворювання, знижує больові відчуття, але лише на ранній стадії хвороби. Що ж має робити людина в застарілих випадках, коли консервативне лікування не спрацьовує? Коли суглоби знаходиться на стадії активного руйнування, єдиним варіантом лікування стає хірургічне втручання та заміна пошкодженого суглоба. Мова йде про ендопротезування суглобів, коли повністю штучний колінний або кульшовий суглоб виконує свої функції понад 20 років. А людина може жити далі повноцінним життям без болю. 

Коли рекомендовано ендопротезування суглобів

Протезування допомагає  збільшити функціональну активність суглоба. Важливо розуміти, що негайного результату від операції не буде, в будь-якому випадку для повного відновлення має пройти час, необхідний для приживання протеза. Найчастіше заміни потребує пошкоджений колінний суглоб, дещо рідше проводиться заміна кульшового суглобу.
 
У ряді випадків через старіння організму, перенесені травми, запалення, колінний суглоб може зношуватися і стати непрацездатним. Часто цей процес супроводжується сильним болем і неможливістю пересуватися самостійно, коли сильно болить коліно або болять ноги. Це отруює життя людині, робить неможливим вести звичний їй спосіб життя, а іноді і працювати на улюбленій посаді. У цьому випадку єдиною допомогою буде звернутися до досвідченого хірурга і замінити суглоб. 

Сучасні технології ендопротезування 

Ендопротези для операції із заміни колінного суглоба завжди підбираються  індивідуально. При виборі лікар враховує данні попереднього обстеження, вік, загальний стан здоров'я пацієнта, його можливості рухової активності та інше. Сучасна ортопедія для лікування уражених суглобів пропонує  імплантати нового покоління і високої якості, які найбільш наближені до природних суглобів за своїми біомеханічними функціями. Це важливо, оскільки професійний лікар має за мету відновити повну рухливість пошкодженого суглоба. Сучасні ендопротези не тільки відповідають всім вимогам, але і здатні прослужити досить довгий термін до 25 - 30 років, раніше такі імплантати служили не більше 10 - 15 років. 

Ми допоможемо вам підібрати клініку, де використовуються сучасні малоінвазивні технології для збереження природного зв'язкового апарату суглобів. Вони припускають розсування м'язів і зв'язок, а не їх відсікання, як прийнято в багатьох лікарнях. Ця методика значно зменшує хірургічну травму, скорочує період реабілітації, дозволяє пацієнтові повернутися до активної і звичної йому життя в короткий час. 

Які стани та хвороби суглобів вимагають ендопротезування 

При артрозі колінного суглоба його поверхні, що складаються з гіалінового хряща, пошкоджуються і руйнуються. Через тертя суглобових кінцівок кісток з'являються кісткові розростання (остеофіти). Цей патологічний процес призводить до сильного болю. Такі захворювання найчастіше діагностуються у літніх людей, але артроз може виникнути у молодому віці через недорозвинення суглоба
(диспластичний артроз).

Хвороби суглобів можуть викликати інфекції або аутоімунні запалення (артрити); часто розвивається ревматоїдний артрит. Травми і посттравматичні ускладнення (як у випадку перелому колінного суглоба) призводять до розвитку посттравматичного артрозу. При подібних станах важливо своєчасно звернутися до лікаря і провести заміну суглоба.

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм