Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Тимома: ранні прояви пухлини грудної залози

Тимома: ранні прояви пухлини грудної залозиТимома — це патологічний стан, що супроводжується формуванням пухлини в залозі грудей (тимус). Тимус являє собою залозу в грудях, яка допомагає продукувати клітини імунної системи.

Розташування тимусу зосереджується безпосередньо за грудиною.
 
Даний тип пухлини має повільний розвиток і у більшості випадків не поширюється за межі вилочкової залози. Залоза складається з двох типів клітин, а саме епітеліальних та лімфоцитів. Будь-який тип може аномально розвиватися і трансформуватися в рак.
 
За статистичними даними більшість випадків захворювання припадає на вікову категорію 40-70 років.

Характерні ознаки

На початковому етапі хворий рідко відчуває скарги та симптоми. 
При поширенні пухлини до клінічної картини можуть приєднуватися наступні стани:
  1. Больові відчуття у грудях.
  2. Постійний кашель.
  3. Задишка.
  4. Втрата апетиту.
  5. Проблеми з ковтанням.
  6. Симптоми синдрому верхньої порожнистої вени, коли пухлина стискає судини які несуть кров до серця.
  7. Головний біль.
  8. Частий розвиток інфекційних процесів.
  9. Двоїння в очах, опущені повіки.
  10. Анемія.

Основні причини

Стосовно причин даного типу раку, то достеменно невідомо, що саме може спровокувати патологічний процес. Спеціалісти досліджують можливі зв’язки з генетичним фактором, вірусами чи іншими типами раку.
 
Загалом люди з тимомою часто мають аутоімунні захворювання, такі як міастенія. За цих умов тіло атакує власні здорові тканини та органи.

Діагностика та тактика лікування

Встановлення діагнозу відбувається на основі ряду діагностичних тестів, а безпосередньо стадія розвитку тимоми формується з врахуванням її розміру, залученням лімфатичних вузлів, наявністю метастаз.

Методи обстеження раку включатимуть проведення фізикального огляду, рентгенографії, МРТ та КТ, ПЕТ сканування, біопсії.

Тактика лікування також базуватиметься на основі стадії раку. До прикладу перша стадія супроводжується проведенням оперативного втручання з видалення вилочкової залози та уражених ділянок (тимектомія). 

Перехід захворювання на інші стадії потребуватиме додаткового проведення хімієтерапії, імунотерапії та променевої терапії.

Пам’ятайте, що рак тимуса має високий рівень виживання, якщо його діагностувати та лікувати на ранній стадії. Цього можливо досягти регулярно проходячи медичні огляди та звертаючись до лікаря при появі дискомфортних симптомів.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм