Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Симптоми отруєння алкоголем

Симптоми отруєння алкоголемНезалежно від якості алкоголю, при його вживанні у надмірній кількості відбувається токсичний вплив на роботу печінки та організм в цілому. Спочатку з'являється відчуття ейфорії, потім збільшення дози з втратою адекватного сприйняття навколишнього та самоконтролю. Це призводить до вживання критичних доз алкоголю й високого ризику отруєння.

Не існує конкретної дози, яка може спричинити алкогольне сп'яніння. Все відбувається в індивідуальному порядку та залежить від ваги, статі, віку, фізичного стану людини.

Причини

Основна причина алкогольного отруєння – це вживання алкоголю у великих кількостях, або ж приймання неякісних сурогатів.

Ознаки алкогольного отруєння


Початкові симптоми проявляються у вигляді прискореного пульсу, почервоніння шкірних покривів, надмірної емоційності, пітливості.

При подальшому вживанні алкоголю виникають наступні симптоми:
  • нудота та блювання;
  • порушення орієнтації у просторі;
  • втрата свідомості;
  • утруднене дихання;
  • зниження артеріального тиску;
  • порушення мови.

Ускладнення, які можуть виникнути при отруєнні


При виникненні гострого алкогольного отруєння крім серйозної шкоди для здоров'я, існує великий ризик летального результату.

Відбувається порушення дихального центру: дихання стає поверхневим, пульс прискореним, знижується артеріальний тиск. У людини може виникнути коматозний стан.

При наявності в анамнезі гіпертонічної хвороби висока ймовірність виникнення інфаркту або інсульту.

Тактика


Необхідно знати перші симптоми алкогольного отруєння, з метою своєчасного надання допомоги, оскільки від цього залежить життя людини.

В першу чергу потрібно викликати швидку допомогу. До її приїзду хворому необхідно очистити шлунок, викликавши блювання. Покласти людину на бік, щоб він не захлинувся блювотними масами, та вкрити, оскільки при алкогольному сп'янінні швидко втрачається тепло через розширення кровоносних судин.

У тому випадку, якщо потерпілий без свідомості, ні в якому разі не можна залишати його одного. Необхідно ретельно простежити за його станом, щоб не запав язик або людина не захлинулася при мимовільному блюванні.

При виникненні зупинки дихання, потрібно провести реанімаційні дії у вигляді штучного дихання, та продовжувати дії до приїзду швидкої. Важливо розуміти серйозність ситуації, що виникла.  

При виникненні проблем з алкоголем, рекомендуємо препарат від алкоголізму Алкофарм – надійний та перевірений засіб від алкогольної залежності. Перед початком лікування порадьтеся з лікарем. Пам'ятайте, що для того, щоб запобігти отруєння алкогольними напоями, не варто ними зловживати. Вибирайте для святкового столу якісні спиртні напої та дотримуйтесь міри. 

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм