Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Вихід з карантину та проблеми з алкоголем: як це пов’язано?

Вихід з карантину та проблеми з алкоголем: як це пов’язано?Поки світ поступово виходить з карантину статистичні дані говорять нам про те, що продаж алкоголю за цей період зріс від 20% до 47%. Причин які пояснюють цей феномен декілька. По-перше, це паніка, яка тісно перепліталася з обмеженням соціальних можливостей. А по-друге, це пов'язано з поширеним міфом, що алкоголь є відмінною профілактикою коронавіруса.

Збільшення вживання алкоголю в умовах карантину

Психологи пояснюють захоплення алкоголем тим, що багатьом просто перестало вистачати звичних способів проведення часу. Відсутність можливості кудись вийти провокує людей знаходити своєрідну розраду в алкоголі: попрацювати віддалено з пляшкою пива або подивитися фільм з келихом вина.

Чи допомагає алкоголь зняти стрес?

Багато хто думає, що алкоголь це свого роду заспокійливе. Але при збільшенні дози випитого, Ви все більше стаєте заручником власних негативних думок. При вживанні алкоголю для зняття стресу загальне почуття тривоги тільки буде посилюватися, а настрій буде погіршуватися. Пам'ятайте, що дуже часто важко помітити початок розвитку алкогольної залежності. Дотримуйтеся норми,  та практикуйте дні без алкоголю.

Як визначити в себе перші ознаки залежності?

Під час нинішньої пандемії сформувалося дві течії: одні кидають собі виклик й повністю відмовляються від алкоголю, інші ж навпаки, збільшили його вживання з метою розслабитися та зняти стрес.

Зверніть увагу на свою поведінку. Якщо зранку не встигнувши поснідати рука тягнеться до чарки, при цьому дози з кожним разом збільшуються, а настрій дуже часто змінюється й роздратованість не покидає Вас. Це вже не є нормою й може бути приводом звернутися за допомогою. Адже алкоголь має можливість викликати звикання.

Якщо у Вас є проблеми з алкоголем, рекомендуємо придбати Алкофарм – надійний засіб від алкоголізму. Перед застосуванням зверніть увагу на протипоказання та проконсультуйтеся з лікарем.

Вплив алкоголю на організм
  • зневоднення організму;
  • порушення роботи печінки;
  • проблеми з мікрофлорою кишківника;
  • тривожність, нервозність, агресивність, депресія;
  • проблеми із зовнішнім виглядом (витончення шкіри, зморшки, зміна кольору обличчя);
  • розвиток патологій з боку систем організму (онкологія, захворювання печінки та шлунково-кишкового тракту);
  • порушення гормонального фону (вироблення дофаміну та серотоніну), з подальшим розвитком залежності.

Що буде, якщо відмовитися від алкоголю

При відмові від вживання алкоголю зміни не будуть швидко помітні, наприклад, як при відмові від куріння. Але вже через два тижні сон значно поліпшується, поступово відновлюється обмін речовин та робота імунної системи.  Через місяць поліпшується зовнішній вигляд, шкіра стає свіжішою, зменшується рівень нервозності й збільшується витривалість організму.  Через три місяці, як чоловіків, так і у жінок приходять в норму показники гормонів та статеві функції.

Пам'ятайте, що вживання навіть невеликих доз можуть викликати ускладнення й призвести до проблем зі здоров'ям або виникнення травм.  Зверніться по допомогу у випадку розвитку залежності, це можуть бути як анонімні онлайн-центри, так і консультації нарколога.

При виході з карантину не забувайте про заходи безпеки, поставтеся до всього що відбувається серйозно та виважено.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм