Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Цукровий діабет: як правильно обрати пристрій для вимірювання цукру в крові?

Цукровий діабет: як правильно обрати пристрій для вимірювання цукру в крові?Цукровий діабет є дуже серйозним та досить небезпечним патологічним станом, який виникає внаслідок дефіциту інсуліну - гормону підшлункової залози, що як результат призводить до підвищення рівня цукру в крові. Якщо не проводити лікування та не слідкувати за показниками цукру наслідки можуть мати катастрофічний характер. Тому доцільно проводити регулярні вимірювання за допомогою глюкометру.
Дійсно глюкометр являє собою прилад, без якого неможливе життя діабетика. В будь-який час та у будь-якому місці за допомогою пристрою можливо виміряти рівень цукру в крові. Нині існує безліч варіантів глюкометрів, які відрізняються за ціновою категорією та влаштованими функціями, однак у всіх випадках вони є простими та зручними у використанні.
 
Існує загальноприйнята норма рівня глюкози в крові - від 4 до 7 ммоль/л. Хоча для кожного ці показники можуть дещо відрізнятися в залежності від віку, часу розвитку ЦД, статі, супутніх захворювань та способу життя.
 
Тільки через час після регулярного вимірювання можливо визначити свій “ідеальний” показник. Зауважимо, що нормальні показники цукру забезпечуються шляхом правильного харчування, дозованих фізичних навантажень та регулярності й вірного дозування інсуліну або інших призначених лікарем цукрознижуючих препаратів.

Яка регулярність вимірювання цукру в крові?

На це питання вам дасть відповідь тільки ваш лікуючий лікар, оскільки кожен організм, як і перебіг захворювання є індивідуальним. Так основними критеріями кількості вимірювання являються наступні чинники:
  1. Тривалість розвитку цукрового діабету.
  2. Загальний стан здоров'я.
  3. Присутність вагітності в анамнезі (при вагітності організм по-іншому реагує на звичні дози інсуліну).
  4. Рівень фізичної активності.

Як використовувати глюкометр?

Принцип дії глюкометру один і той же, однак в залежності від виробника певні відмінності все ж таки присутні. Тому в першу чергу наголошуємо на важливість попереднього ознайомлення з інструкцією.
 
Так перед вимірюванням рівня цукру в крові варто ретельно помити руки та витерти їх насухо. Якщо немає можливості це зробити доцільним використати для аналізу другу краплю крові. Наступним етапом буде встановлення тест-смужки в пристрій та проколювання пальця за допомогою спеціального ланцета.
 
Тест смужку наповнюємо краплею крові та чекаємо декілька секунд результат на екрані пристрою.
На перший погляд, може здатися, що контролювання цукру це тяжка рутина. Однак призвичаївшись Ви зможете контролювати свій рівень здоров'я та правильно реагувати на можливий дисбаланс, тобто при підвищених показниках потрібно зробити певні дії та зупинити зростання цукру.
 
Пам'ятайте, що вимірювання показників цукру за допомогою глюкометра це не лише метод самоконтролю, але й корисний інструмент в лікування цукрового діабету. Саме моніторинг на регулярній основі дасть можливість підібрати оптимальну тактику лікування, скорегувавши його так, щоб діабет мав мінімальний вплив на життя.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм