Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Ідеальні вилиці: що таке грудки Біша і навіщо їх видаляють?

Часто жінок і чоловіків турбують жирові утворення під шкірою щік, в області жувальних м'язів, через які обличчя виглядає важким і грубим. Такі утворення називаються жирові грудки або мішечки Біша: їх названо по імені французького анатома і фізіолога Марі Франсуа Ксав'є Біша. Мішечки Біша індивідуальної анатомічної особливістю людини.Найчастіше до допомоги пластичного хірурга вдаються молоді жінки, які бажають мати елегантно впалі щоки. У вікових пацієнток мішки Біша утворюють так звані "щоки бульдога", тому разом з видаленням жирових утворень їм рекомендується ліпосакція області нижньої щелепи. 

Методика проведення операції 

Прибрати грудки Біша можна тільки хірургічним шляхом. Операція проводиться під місцевою анестезією: спочатку робиться невеликий надріз з внутрішньої сторони щоки, жирове утворення забирається повністю або частково. Якщо обличчя худе, то частина грудки перерозподіляється, щоб вираз обличчя не здавався виснаженим. 

Моделювання робиться і в разі вікового зміни овалу обличчя. Жир з мішечка розподіляється в область вилиць, що робить обличчя  візуально молодшим, потім накладається шов, якій розсмоктується самостійно, якийсь час фіксуча пов'язка утримує щоки в потрібному положенні. Триває операція не більше 40 хвилин: пацієнт в той же день може відправлятися додому. Після того, як піде набряклість, можна буде оцінити зміни в зовнішності. 

Як проводиться видалення мішечків Біша

Видалення грудок Біша проводиться класичним методом і за допомогою лазера. Операція, проведена за допомогою лазерної установки, має ряд переваг в порівнянні з класичним хірургічним втручанням, це: 
  • менша травматизація, що виключає ризик інфікування; 
  • стимулююча дія лазера на структуру тканин, що прискорює процес регенерації; 
  • безболісна і безкровна операція, так як коагуляторная здатність лазерного променя запобігає кровотечі; 
  • можливість точного налаштування установки дозволяє виконати операцію, згідно із заданими параметрами, виключається випадкова помилка, яка може привести до асиметрії особи; 
  • відсутні побічні ефекти; 
  • істотне скорочення післяопераційного відновлювального періоду.

Що має знати пацієнт: протипоказання до операції

Крім коригування щік і вилиць, за допомогою видалення мішечків Біша можна виправити асиметрію щік і вилиць, що розвинулася внаслідок захворювань  або отриманих травм. Тривалість операції 1-2,5 години, період реабілітації після операції становить 10-14 днів. На консультації фахівці ознайомлять пацієнтів з методикою проведення, спрогнозують результат і зорієнтують по вартості операції, розкажуть про протипоказання.

Наприклад при діабеті, гнійничкових хворобах шкіри, поганому згортанны крові та зниженому гемоглобіні, інфекційних хворобах, проблемах з печінкою і ряді інших станів дана операція протипоказана.Тому лікування має проводиться кращими фахівцями, із застосуванням інноваційних та ефективних методик. Обрати клініку для проведення мішечків Біша Вам допоможе публічний реєстр медустанов України: якщо самостійно вибрати клініку складно, то Ви можете звернутися за безкоштовною допомогою до наших фахівців. 

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм