Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Догляд за волоссям взимку: основні рекомендації

Догляд за волоссям взимку: основні рекомендаціїЗміна догляду за шкірою обличчя взимку це звісно чудово та є просто необхідним. Однак чи приділяєте ви таку ж увагу шкірі вашій голові та безпосередньо волоссю?

Адже воно також потерпає від температурних коливань, що відповідно відбивається на його стані. Тому часто ми можемо спостерігати взимку ламкість, тьмяність волосся або навіть випадіння. Наразі розберемо детальніше основні рекомендації щодо захисту вашого волосся взимку.

ТОП основних рекомендацій щодо догляду за волоссям взимку

  1. Обирайте доглядові засоби для волосся з ефектом живлення: не варто кардинально змінювати ваш догляд за волоссям, оскільки це може тільки йому нашкодити. Надайте перевагу в умовах низьких температур саме засобам з підвищеним показником живлення у вигляді кондиціонерів або масок. Насамперед для власників сухого та ламкого волосся.
  2. Обмежте використання стайлінгових засобів: різні засоби для сильної фіксації, сухі шампуні та прилади для вирівнювання волосся взимку тільки підвищують його сухість, та роблять більш ламким. Тому надайте перевагу надання об'єму за допомогою укладання волосся.
  3. Дотримуйтеся міри щодо використання доглядових засобів: так активне використання масок для волосся навряд його ще більш зволожить, а от створить ефект тяжкості, це точно. Як результат волосся стане ще більш сухими. Тому дотримуйтеся золотої середини - два рази на тиждень робіть маски з можливим додаванням масел (наприклад, кокосову олію). Альтернативою цьому також може стати застосування засобів, які не потрібно змивати, підібрані відповідно вашому типу шкіри.
  4. Миття голови повинно бути в міру потреби. Хоча звісно коли ми носимо шапку воно жирнішає швидше. Вода для миття голови повинна бути теплою або прохолодною. Адже чим вища температура води, тим більше продукується шкірного жиру. Відповідно волосся швидше жирніє. А от шампунь доцільним буде обрати з натуральними складом, без сульфатів та канцерогенів.
  5. Оздоровлення волосся відбуватиметься лише шляхом дотримання регулярності процедур, від декількаразового розчісування упродовж дня масажуючи шкіру голови до використання доглядових засобів.
Щодо захисту волосся за допомогою одягу, то тут варто не забувати батьківських настанов в дитинстві - обов'язково надягти шапку. І наразі справа зовсім не в ймовірних захворювань, це є окремою темою та належить до переохолодження та імунітету. Річ у тім, що головний убір захищає наше волосся від перепадів температури, що є небезпечне звуженням судин та як результат порушення насичення кров'ю коренів волосся. А це своєю чергою може викликати появу неприємних симптомів, від свербіння, лупи до випадіння волосся.
Однак і в такому випадку потрібно врахувати один нюанс, головний убір не повинен бути тісним та не мати у своєму складі синтетичний матеріал.
 
Пам'ятайте, що взимку наше волосся потребує додаткового захисту та зволоження, тому важливо дбати про його стан як зовні за допомогою доглядових засобів, так і зсередини - правильно харчуючись запобігаючи дефіциту вітамінів, уникаючи стресів тощо.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм