Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Догляд за шкірою взимку: основні рекомендації

Догляд за шкірою взимку: основні рекомендаціїЗ настанням зимного часу змінюється й підхід по догляду за шкірою. Так найчастіше взимку ми стикаємося з появою гіперемії, сухістю та надмірним лущенням шкіри. На це впливає ряд факторів, від різкого перепаду температури, холодного вітру до сухого повітря в приміщенні. Тому так важливо уникати агресивного впливу температур, при чом не тільки на вулиці, а й при відвідуванні сауни, утеплення приміщення тощо. Наразі розберемо детальніше особливості зимового догляду за шкірою.

ТОП рекомендацій щодо догляду за шкірою в зимовий період

  1. Подбайте про захист шкіри губ та навколо очей. Адже тут шкіра особливо є особливо тонкою та чутливою, що пов'язано з відсутністю жирових залоз. Тому доцільним буде використовувати сироватку та олію для догляду за шкірою навколо очей, що забезпечують її захист. А для губ незамінним помічником стане бальзам, що створює так званий бар'єр утримуючи вологу всередині та нанесення крему на них перед сном.
  2. Надайте перевагу натуральним компонентам. Адже, наприклад те саме мило з ароматизатором буде ще більше сушити шкіру.
  3. Захистити шкіру від пересихання в приміщенні можливо використовуючи зволожувач повітря. Хоча можна обійтися й вологим прибиранням та провітрюванням приміщення.
  4. Взимку доцільним буде надати перевагу м'яким за текстурою очищувальним засобам та живильним кремам. Які не тільки будуть захищати шкіру, а не й травмуватимуть її.
  5. Відмовтеся від гарячого душу та ванни. Все досить просто, чим вище температура води під час прийняття душу, тим швидше гаряча вода випаровується. Відповідно шкіра втрачає необхідну вологу, роблячись чутливою до впливу зовнішніх чинників. Тому так важливо після водних процедур наносити на тіло зволожувальні засоби.
  6. Захист шкіри від сонця щодня, навіть узимку. Для цього використовуйте протисонцевий крем (SPF30).
Головне пам'ятайте, що кожен тип шкіри потребує свій індивідуальний набір доглядових засобів. В протилежному випадку, можливий розвиток додаткових ускладнень. А наносити їх потрібно за пів години до виходу на вулицю.
 
Тому, наприклад власникам сухої шкіри насамперед необхідно забезпечити її зволоження. Адже суха та чутлива шкіра більш вразлива до зовнішніх факторів, з розвитком лущення та відчуття утягнутості, подразнення та свербіння. Тому засоби повинні бути направлені на нормалізацію мікрофлори та відновлення епідермального бар'єра.
 
Щодо проблемної шкіри з постійним розвитком розацеа або куперозом. То негативні наслідки низьких температур проявляються у вигляді ураження тонких капілярів. Вони внаслідок впливу холоду то раптово звужуються, то розширяються. А згодом взагалі втрачають свою еластичність розширяючись під тиском крові більше не повертаються в первинний стан. Це відповідно стає помітно й зовнішньо. Тому догляд повинен бути направлений на зміцнення судинної сітки, відновлення шкірного покриву.
 
А от для власників жирної та комбінованої шкіри зима навпаки є чудовим періодом, щоб розв'язувати проблеми зі шкірою. Наприклад, усунення пігментації, висипання, що пов'язано з меншою активністю сонця. 
 
При цьому пам'ятайте, що не потрібно бути самостійним косметологом та дерматологом для себе. При наявності проблем зі шкірою або виникнення питань стосовно догляду за нею, краще зверніться до спеціаліста. А обрати відповідного спеціаліста Ви зможете скориставшись послугами Всеукраїнського каталогу клінік ITMED.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм