Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні причини появи мімічних зморшок

Основні причини появи мімічних зморшокПоява мімічних зморшок не завжди означає приближення похилого віку. Обличчя людини рухається, є емоційним та має міміку. Якщо ж підшкірножирова клітковина розвинена гірше, то на шкірі навпаки з'являються зморшки. 
Мімічні зморшки – належать до такого типу зморшок, які виникають внаслідок скорочення лицьової мускулатури. Як раніше зазначалось, зморшки можуть виникати у молодих людей, однак після сорока – вони перестають зникати навіть коли обличчя повністю розслабляється. Зазвичай зморшки локалізуються між бровами, біля зовнішніх куточків губ та навколо рота, в ділянці біля очей («гусячі лапки»), на лобі, а також на щоках та вилицях.
Складки можуть бути як горизонтальними, так і вертикальними.
Мімічні зморшки виникають не тільки там, де відсутні волокна колагену або еластину, а також там, де є слабкі м’язи обличчя.

Причини

Звісно ж основна причина появи мімічних зморшок є надмірна робота мімічних м’язів. Однак варто зазначити, що не всім власникам активної міміки загрожує їх рання поява. Цьому сприяє і ряд інших факторів. Яких? Далі з’ясуємо.
  1. Неконтрольовані емоції/міміка: дуже часто ми не контролюємо свої емоції, надмірно хмуримося чи кривимо губи або примружуємося стараючись роздивитися певний предмет. Щодо останнього, то найчастіше примружування стосується людей з низьким зором, саме у них найчастіше з’являються такі характерні «гусячі лапки» біля кутиків очей.
  2. Анатомічні особливості обличчя, коли яскраво виражені носо-губні складки. З віком, коли шкіра втрачає пружність, вони стають ще біль глибокими.
  3. Надмірна сухість шкіри обличчя: такий тип шкіри найбільш схильний до появи не тільки мімічних, але і більш глибоких зморшок. Це спричиняється швидкою втратою вологи та зниженою еластичністю шкірного покриву.
Також не є виключенням впливу на появу зморшок наступних чинників:
  • постійні стресові ситуації;
  • вплив кліматичних умов (надмірне знаходження на сонці, яке призводить до фотостаріння);
  • гормональний дисбаланс;
  • незадовільні екологічні умови (забрудненість води та повітря);
  • відсутність здорового способу життя: неправильне харчування, шкідливі звички;
  • відсутність належного догляду за шкірою або неправильно підібрані засоби.
З метою діагностики ранньої появи зморшок проводиться дерматоскопія, також не є виключення призначення УЗД для оцінки стану внутрішніх органів.
Варто звертати на характер зморшок, оскільки дуже часто їх формування може свідчити про порушення робити внутрішніх органів. Наприклад, горизонтальна зморшка на підборідді свідчить про застійні явища в печінці, а серповидна зморшка яка локалізується від вилиці до підборіддя – говорить про порушення кровообігу в нижніх кінцівках.

Профілактичні заходи

З метою запобігання появи мімічних зморшок, важливо вчасно звернутися до лікаря-косметолога. Оскільки саме спеціаліст підбере відповідний догляд по типу шкірі та віку. А при наявності незворотних змін – призначить косметологічні процедури для їх усунення.
Також варто контролювати свій прояв емоцій, захищати шкіру від УФ променів та холоду, та пам’ятати про дотримання здорового способу життя. Оскільки те як ми дбаємо про свій організм зсередини, зображається зовні через нашу шкіру.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм