Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні причини передчасної еякуляції

Основні причини передчасної еякуляціїІнтимні проблеми це завжди не тільки особисті переживання та дискомфорт, а ще і страх та сором’язливість звернутися з цим до спеціаліста. Особливо це стосується випадків, коли процес виникає на постійній основі. Що може критися за передчасною еякуляцією? З’ясуємо далі.

Сам процес еякуляції є виділенням сперми з пеніса під час оргазму. Відповідно швидке «фінішування», тобто коли чоловік відчуває оргазм і виділяє (еякулює) сперму раніше, ніж він або його партнер хотів би діагностується як передчасна еякуляція. Причин цьому досить багато, від фізичних чинників, до психологічних та емоційних.
 
Даний стан вважається різновидом сексуальної дисфункції. Однак це не те саме, що еректильна дисфункція, при якій неможливо підтримувати ерекцію та отримувати задовільний сексуальний досвід. 

Характерні ознаки

Єдиним симптомом передчасної еякуляції є сам стан. Відповідно до назви, передчасна еякуляція виникає при неспроможності затримати вивільнення сперми більше ніж на хвилину після проникнення під час статевого акту. При цьому це може виникнути у всіх сексуальних ситуаціях, навіть під час мастурбації. Занепокоєння повинно викликати саме довготривалі зміни.
 
Спеціалісти відмічають передчасну еякуляцію як довічну або первинну, що виникла одразу або майже одразу з моменту першого сексуального досвіду. Та набуту або вторинну, коли в чоловіка були присутні і більш тривалі еякуляції. 

Основні причини

  1. Психологічний фактор (наприклад, проблеми у відносинах).
  2. Наявність в анамнезі основного захворювання (наприклад, депресія, запальний процес).
  3. Стрес.
  4. Еректильна дисфункція
  5. Гормональний дисбаланс, під час якого може спостерігатися аномальний рівень певних гормонів, типу тестостерону.

Діагностика та тактика лікування

Встановлення діагнозу відбуватиметься на основі проведення фізикального огляду, аналізу даних анамнезу. Наряду з урологом з пацієнтом може співпрацювати психолог. Лабораторні тести зазвичай не потрібні, якщо лікар не підозрює, що основна проблема зі здоров’ям сприяє проблемі.
 
Тактика лікування обиратиметься залежно від тяжкості випадку. Так не є виключенням коли проблема розв’язується за допомогою певних змін в статевому житті. 

Також допомоги можуть деякі вправи для м’язів тазового дна. Тренування відбуваються при зосередженні на зупинці сечовипускання посередині або використовуючи певні м’язи, щоб утриматися від виділення газів. 

Спеціалісти також рекомендують застосовувати презерватив, що може зменшити чутливість настільки, щоб допомогти зберегти ерекцію довше без еякуляції. За необхідності можливе призначення медикаментозної терапії (наприклад, антидепресанти, ліки проти еректильної дисфункції).

Не варто замикатися в собі. При передчасній еякуляції важливо знайти причину даного стану, що можливо досягти звернувшись до фахівця.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм