Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Жіночі запальні захворювання: чому їх потрібно лікувати

Запальні процеси становлять понад 60% гінекологічних захворювань серед жінок, які звертаються за медичною допомогою в жіночі консультації. При запаленні статевої системи у жінок досить часто порушуються функції інших органів і систем організму. Таким чином, запальні захворювання жіночих статевих органів залучають до патологічного процесу весь організм. Часто неліковані або ліковані самостійно та неправильно запальні жіночі хвороби стають причиною безпліддя. 

Найпоширеніші жіночі запальні захворювання 

Запальні захворювання статевих органів жінки прийнято поділяти не лише в залежності від причин виникнення захворювання, але і по ураженню того чи іншого органу. Поділ це досить умовний, тому що найчастіше багато форм захворювань поєднуються одне з одним. Проте можна виділити наступні: 
  • запалення зовнішніх статевих органів (вульвіт) 
  • запалення зовнішніх статевих органів і слизової піхви (вульвовагініт)
  • запалення слизової піхви (кольпіт або вульвіт) 
  • запалення шийки матки і слизової каналу шийки матки (цервіцит) 
  • запалення матки (ендометрит) 
  • запалення маткових труб (сальпінгіт) 
  • запалення яєчників.
Запалення придатків матки відноситься до найбільш поширених захворювань жіночої статевої системи. Воно виникає при поширенні інфекції з піхви, порожнини матки. Найчастіше це відбувається при застарілих статевих інфекціях, ускладнених пологах, а також абортах. Запальний процес придатків матки найчастіше буває причиною безпліддя у жінок. 

Симптоми запальних процесів статевої сфери: що робити жінці 

Гострі або ниючі болі в низу живота, які можуть віддавати в поперек, пряму кишку, в стегно, хворобливі і рясні місячні, виділення зі статевих шляхів, які часто викликають свербіння і подразнення в області зовнішніх статевих органів, болі під час сексу і т.д., - так проявляються запальні захворювання жіночої статевої системи. Виразність проявів залежить від ступеня запалення, поширеності процесу, від збудника, загального стану організму, зокрема, імунітету. 

Якщо у Вас з'явилися подібні симптоми, то найрозумнішим буде звернутися за допомогою до лікаря-гінеколога. Лікування запалення придатків і інших гінекологічних захворювань проводиться індивідуально, з урахуванням супутніх захворювань, на підставі результатів проведених досліджень і лабораторних аналізів.Для повного одужання необхідно пройти весь комплекс лікувальних заходів, який може розділитися на декілька етапів. Вибрати клініку для лікування запальних захворювань статевої системи Вам допоможе публічний реєстр медустанов України: якщо самостійно вибрати клініку складно, то Ви можете звернутися за безкоштовною допомогою до наших фахівців. 

Етапи лікування запальних захворювань статевої системи

На першому етапі необхідно усунути причину запалення, тобто вплинути на хвороботворних мікробів, для чого підбирається медикаментозна терапія - протимікробні (впливають безпосередньо на збудника хвороби), протизапальні, імуностимулюючі препарати (допомагають організму справитися з симптомами запалення). Після першого етапу лікування, запальні зміни в органах і тканинах статевої системи ще залишаються, і якщо припинити лікування, то в подальшому жінку періодично будуть турбувати болі, неприємні відчуття під час інтимної близькості, знизиться сексуальний потяг. В майбутньому, приховане запалення може стати причиною безпліддя, розвитку онкологічних захворювань. 
 
Саме тому, дуже важливо довести лікування до кінця і на другому етапі відновити здоров'я хворого органу. Для цього проводиться фізіотерапевтичне лікування, голкорефлексотерапія, застосовуються інші методики, які мають високу ефективність. На третьому етапі призначається санаторно-курортне лікування, даються рекомендації щодо зміни способу життя, наприклад, важливо зміцнення здоров'я шляхом регулярних фізичних навантажень, правильного режиму роботи і відпочинку, а також профілактичний прийом лікарських засобів, що призначаються лікарем. Лікар-гінеколог персонально для Вас підбере найбільш ефективні та безпечні препарати, проінформує про інноваційні методи лікування, щоб позбавити від проблеми, яка Вас турбує. 

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм