Як правильно готувати здорову їжу в духовці: експертна думка
Сьогодні українці приділяють своєму харчуванню максимум уваги. Це пояснюється тим, що на прилавках магазинів пропонується багато продуктів з ГМО, транс-жирами і шкідливим холестерином. Але в нашому матеріалі мова піде про приготування їжі. Як відомо, навіть корисні продукти можна зіпсувати неправильної обробкою. І, навпаки, якщо правильно приготувати продукти, які вважаються шкідливими, вони стають корисними.
Але, виявляється, далеко не всі духовки однаково корисні. Так, уважно вивчивши на офіційному сайті Електролюкс https://www.electrolux.ua/ua/local/buying-guides/oven/ можливості духових шаф, ми з'ясували, що в хороших духовках повинні бути:
Щоб уникнути цього, сайт Електролюкс рекомендує включити в щоденний раціон продукти, приготовлені в духовці:
Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.
Вибираємо духовку з необхідним функціоналом
За словами експертів провідного шведського заводу-виробнику побутової техніки Electrolux, сама здорова їжа готується в духовці. Під час термічної обробки в духовці в продуктах зберігається максимум корисних речовин і не утворюються канцерогени.Але, виявляється, далеко не всі духовки однаково корисні. Так, уважно вивчивши на офіційному сайті Електролюкс https://www.electrolux.ua/ua/local/buying-guides/oven/ можливості духових шаф, ми з'ясували, що в хороших духовках повинні бути:
- режим конвекції, за допомогою якого нагріте повітря рівномірно розподіляється по всьому об'єму духовки;
- можливість додавання пари в зону приготування, яка зменшує час приготування страв і дозволяє зберегти корисні речовини;
- готовий алгоритм приготування популярних страв.
Список продуктів, які потрібно готувати в духовці
Останні десять років дієтологи всього світу твердять про перехід на здоровий спосіб життя і грамотне споживання їжі, оскільки більшість хвороб пов'язано, перш за все, з неправильним харчуванням. Наприклад, вживання жирної їжі, насиченою холестерином, призводить до ожиріння, проблем з судинами, цукрового діабету та інших неприємних сюрпризів.Щоб уникнути цього, сайт Електролюкс рекомендує включити в щоденний раціон продукти, приготовлені в духовці:
- запечені яблука і груші;
- помідори і буряк;
- болгарський перець і моркву;
- морську рибу;
- куряче або індиче філе;
- брюссельську капусту.
5 рекомендацій для здорового харчування
Підсумовуючи перераховане, напрошується висновок про те, як повинен виглядати корисний раціон:- більше овочів;
- менше термічної обробки;
- багато білку і клітковини;
- менше порожніх калорій;
- НЕ смажимо на маслі.
Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.
Новые статьи:
- Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба: причини та методи лікування
- Холецистит — что это и как возникает, симптомы, лечение
- Своевременная консультация гастроэнтеролога в ICM – возможность сохранить здоровье ЖКТ
- Новинки и хиты от «Энзифарм®»: комплексное здоровье ЖКТ и гепатобилиарной системы
- Хронический панкреатит: причины возникновения и лечение
Также интересно посмотреть:
- Уникальный подход к лечению заболеваний желудочно-кишечного тракта у взрослых и детей. Авторская методика Тимченко Ольги Владимировны.
- Новейшее средство для лечения печени ДД Трициклол
- Энтерожермина: доступный способ вернуть здоровье и красоту
- Лечение печени: особенности и эффективность препаратов
- Отмечаем здоровую Пасху!