Перевозка больных

Як правильно готувати здорову їжу в духовці: експертна думка

Як правильно готувати здорову їжу в духовці: експертна думкаСьогодні українці приділяють своєму харчуванню максимум уваги. Це пояснюється тим, що на прилавках магазинів пропонується багато продуктів з ГМО, транс-жирами і шкідливим холестерином. Але в нашому матеріалі мова піде про приготування їжі. Як відомо, навіть корисні продукти можна зіпсувати неправильної обробкою. І, навпаки, якщо правильно приготувати продукти, які вважаються шкідливими, вони стають корисними.

Вибираємо духовку з необхідним функціоналом

Як правильно готувати здорову їжу в духовці: експертна думкаЗа словами експертів провідного шведського заводу-виробнику побутової техніки Electrolux, сама здорова їжа готується в духовці. Під час термічної обробки в духовці в продуктах зберігається максимум корисних речовин і не утворюються канцерогени.
 
Але, виявляється, далеко не всі духовки однаково корисні. Так, уважно вивчивши на офіційному сайті Електролюкс https://www.electrolux.ua/ua/local/buying-guides/oven/ можливості духових шаф, ми з'ясували, що в хороших духовках повинні бути:
  • режим конвекції, за допомогою якого нагріте повітря рівномірно розподіляється по всьому об'єму духовки;
  • можливість додавання пари в зону приготування, яка зменшує час приготування страв і дозволяє зберегти корисні речовини;
  • готовий алгоритм приготування популярних страв.

Список продуктів, які потрібно готувати в духовці

Як правильно готувати здорову їжу в духовці: експертна думкаОстанні десять років дієтологи всього світу твердять про перехід на здоровий спосіб життя і грамотне споживання їжі, оскільки більшість хвороб пов'язано, перш за все, з неправильним харчуванням. Наприклад, вживання жирної їжі, насиченою холестерином, призводить до ожиріння, проблем з судинами, цукрового діабету та інших неприємних сюрпризів.
 
Щоб уникнути цього, сайт Електролюкс рекомендує включити в щоденний раціон продукти, приготовлені в духовці:
  • запечені яблука і груші;
  • помідори і буряк;
  • болгарський перець і моркву;
  • морську рибу;
  • куряче або індиче філе;
  • брюссельську капусту.
"Ці продукти в будь-якій комбінації дозволяють наситити організм набором необхідних речовин для повноцінного життя і міцного здоров'я до самої старості", - підкреслили в Електролюкс.

5 рекомендацій для здорового харчування

Як правильно готувати здорову їжу в духовці: експертна думкаПідсумовуючи перераховане, напрошується висновок про те, як повинен виглядати корисний раціон:
  1. більше овочів;
  2. менше термічної обробки;
  3. багато білку і клітковини;
  4. менше порожніх калорій;
  5. НЕ смажимо на маслі.
Пам'ятайте, здорове харчування - це не дієта на кілька днів або місяць. Це усвідомлене споживання їжі для того, щоб жити повноцінним життям. Інакше кажучи, їсти потрібно рівно стільки, скільки необхідно для виробництва енергії на день саме вам. В такому випадку організм самостійно знайде власний оптимальний баланс, а ви відчуєте, наскільки легше стало жити.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED