Перевозка больных

Революційні зміни в підходах до дезінфекції повітря

Революційні зміни в підходах до дезінфекції повітряУкраїнське підприємство випустило на ринок новий вид бактерицидних ультрафіолетових опромінювачів, які ефективно знезаражують повітря в присутності людей. Тепер не потрібно переривати прийом або чекати завершення робочої зміни для проведення якісного знезараження повітря.
 
Відповідно до даних, що наявні в наукових дослідженнях, внутрішньолікарняна інфекція в останні десятиліття стала важливою проблемою громадського здоров’я з недопустими для ХХІ століття рівнями захворюваності та смертності. 
 
Офіційна статистика в Україні не відображає глибини проблеми з поширенням інфекцій, що передаються при наданні медичної допомоги. За статистикою, в країні реєструються  не більше 7 тисяч випадків внутрішньолікарняної інфекції щороку. У той же час розрахункова кількість таких інфікувань складає до 800 тисяч випадків на рік.
 
За даними ВООЗ, внутрішньолікарняні інфекції вражають у середньому близько 8,4 відсотка пацієнтів. При цьому до 85 відсотків такого інфікування припадає на гнійно-септичні інфекції, викликані бактеріями, стійкими до дії більшості існуючих протимікробних препаратів, внаслідок чого, на жаль, збільшується кількість летальних випадків. 
 
Незважаючи на те, що контактний шлях є лідером передачі госпітальних штамів мікроорганізмів вже декілька десятиліть, наразі все більше зростає актуальність вічно другого повітряного шляху передачі. Причина цьому -  все більша перевантаженість закладів охорони здоров’я, що призводить до скупченості хворих в закритих приміщенях, та зростання кількості людей з імунодефіцитами.
 
Як наслідок, ми вже зараз в Україні фіксуємо значне зростання внутрішньолікарняного інфікування туберкульозом, кором, норовірусом. І ця проблема характерна як для стаціонарів так я для закладів первинної медико-санітарної допомоги.
 
Раніше існуюче в Україні нормативно-правове поле передбачало використання ультрафіолетових стаціонарних або пересувних бактерицидних ламп після прибирання приміщень. Це гарний метод додаткової боротьби з патогенами, що знаходяться на поверхні. Але він не має жодного епідеміологічного значення при знезараженні повітря.
 
Для знезараження повітря повинні використовуватись методи й прилади, які дозволять у якомога коротший термін дезактивувати патогенну мікрофлору відразу ж після виділення хворою особою або носієм. Повітря, яке виділяється людиною під час дихання, чхання, кашлю або крику, зважаючи на свою температуру відразу розпочинається підніматись у верхню зону приміщення. Там воно перебуває до охолодження і витісняється наступною порцією гарячого повітря. 
 
До цього часу в Україні не було приладів, які б ефективно і постійно знезаражували повітря у верхній зоні приміщення, при цьому усуваючи всі негативні явища, які може викликати ультрафіолетове випромінювання. Спробували вирішити це питання при розробці всім відомих екранованих опромінювачів ОБН-150 та ОБН-300. Однак, як показала практика їх застосування, при їх використанні не вдавалося досягти спрямованого потоку ультрафіолету. Як наслідок, це призводило до відбиття ультрафіолетового випромінювання від різних поверхонь та збільшення рівнів опромінення в нижніх зонах приміщення.

Схожа спроба була і у виробників рециркуляторів, які бактерицидну лампу сховали в корпус приладу. Таким чином вони повністю виключили будь-який негативний вплив на випромінення на людину. Водночас, така конструкція призвела до значної втрати ефективності. Рециркулятор здатен затягувати до себе повітря з відстані всього 15-20 см. І все. Тобто, бактерія, що знаходяться приміщенні на відстані більше 30 см і далі від рециркулятору мають майже нульові шанси потрапити в середину корпусу. А саме там знаходиться джерело, яке генерує ультрафіолетове випромінювання з бактерицидним спектром.
 
Саме тому, поява нової технології ультрафіолетового знезараження повітря в присутності людей можна вважати революційними змінами в профілактиці інфекцій, з повітряним шляхом передачі. Наприклад, опромінювачі ультрафіолетові екрановані бактерицидні (з жалюзі) «UV-BLAZE» (посилання  http://uv-blaze.com) призначені для профілактичної дезінфекції повітря закритих приміщень у присутності людей шляхом опромінення прямим бактерицидним ультрафіолетовим опроміненням верхньої частини приміщення.
 
Прилад поєднує в собі три основні переваги, а саме ефективність роботи, безпечність та зручність в експлуатації.  Ефективне знезараження повітря досягається високими рівнями УФ-опромінення в верхній частині приміщення (на відстані до 3 м від приладу не нижче 10 мкВт/см2). Наявність жалюзі, через які УФ-опромінення проникає лише у верхню частину приміщення. Така конструкція знижує можливі ризики відбиття ультрафіолету від стелі та стін у нижню частину приміщення й забезпечує безпечні рівні УФ опромінення у нижній частині приміщення при роботі приладу (на висоті до 1,7 м від підлоги не вище 0,4 мкВт/см2). Зручний доступ до ультрафіолетової бактерицидної лампи та використання якісних комплектуючих від відомих світових виробників забезпечують довгу та комфортну експлуатацію приладу.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED