Перевозка больных

Чим відрізняється медичні меблі від звичайних меблів: Які вимоги до медичних меблів?

Чим відрізняється медичні меблі від звичайних меблів: Які вимоги до медичних меблів?Медичні меблі мають обов'язковий список, регульований стандартами оснащення.  Ці стандарти визначають необхідне обладнання спеціалізованих кабінетів.

Наприклад:
  • У кабінеті гінеколога крім гінекологічного крісла та обладнання потрібні медичний стіл, шафи для документів та медикаментів, а також модуль з мийками.
  • Меблі для косметологічного кабінету включають косметологічні крісла та столики.
  • Процедурний кабінет обов'язково оснащується модулями для обробки інструментів, медичними шафами та табуретами.
  • Денний стаціонар потребує функціональних ліжок, шаф для одягу та документації.
Для прикладу - Кушетка процедурна - ціна на сайті "Алюмікс ТМК" 12500,00₴ 11500,00₴.

Все це говорить нам, що кожен медичний кабінет має свої параметри оснащення та відповідно свої вимоги.

Стандарти оснащення встановлюють мінімальний набір меблів для різних кабінетів. Однак на практиці додаткові елементи, такі як шафи та модулі, збагачують роботу кабінетів своєю функціональністю, та допомагають персоналу ефективніше працювати у своєму середовищі.

Загальні зони, такі як холи та ресепшн, не вимагають медичних меблів за стандартами. Однак певні елементи, наприклад гардероби для пацієнтів, обов'язкові.

Особливості медичних меблів та вимоги до них

Пост медсестри у стаціонарі має бути обладнаний медичними меблями чітко за ДСТУ. Це безсумнівно створить складності при покупці меблів на замовлення для державних поліклінік та лікарень, які воліють закуповувати готові меблі. У той час приватні клініки мають більше свободи у виборі постачальників і мають більше маневру, їм не потрібно проводити тендери через Prozorro та інші майданчики, їм достатньо зробити замовлення та почекати зроблені спеціально для їхньої клініки медичні меблі.

Медичні меблі відрізняються від побутової функціональністю, мобільністю та здатністю витримувати дезінфекцію та ультрафіолетове опромінення. Вона не містить декоративних елементів та має мінімальну кількість швів, тим самим збільшується її вартість у порівнянні зі звичайними меблями в офіс.

Як я вже сказав у першому абзаці цієї публікації, обов'язкові вимоги до медичних меблів встановлюються стандартами оснащення, керуючись якими здійснюється обладнання спеціалістів.
Для забезпечення відповідності стандартам важливо звертатися до надійних виробників медичних меблів. Це гарантує наявність необхідних сертифікатів та реєстраційних свідоцтв ISO, які є у компанії "Алюмікс ТМК", яку я очолюю, доречі.

Банкетка коридорна БК-3 з антибактеріальною фарбою металевих частин - ціна 9350₴.

Чим відрізняється медичні меблі від звичайних меблів: Які вимоги до медичних меблів?

Професійний підхід до вибору меблів

При підборі медичних меблів важливо враховувати не лише стандарти та обов'язкові вимоги, а й фактори, пов'язані із зручністю для пацієнтів та ефективністю роботи медичного персоналу. Якісні меблі сприяють створенню зручного та безпечного середовища як для фахівців, так і для пацієнтів, а це дуже важливо, комфорт важливий не тільки для відвідувачів, а й для самого медичного персоналу.

Сучасні технології продовжують вносити зміни в дизайн та функціональність медичних меблів. Інноваційні матеріали, покращені конструкції та розробки, спрямовані на підвищення гігієни та безпеки використання відіграють важливу роль у розвитку медичних меблів. Компанія ТОВ "Алюмікс ТМК", яку я очолюю, продовжує відстежувати новітні розробки, які допоможуть клінікам бути на крок попереду у забезпеченні своїм пацієнтам якісного медичного догляду.

Автор публікації: Тоноян Михайло, керівник "Алюмікс ТМК", експерт з медичних меблів/

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED