Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

7-9 жовтня цього року Україна приймає гостей Всесвітнього Форуму Медичного та Оздоровчого Туризму Global Healthcare Travel Forum 2020 з багатьох країн світу!

7-9 жовтня цього року Україна приймає гостей Всесвітнього Форуму Медичного та Оздоровчого Туризму Global Healthcare Travel Forum 2020 з багатьох країн світу!В умовах пандемії COVID-19 вперше на заході такого рівня буде використано гібридний online та offline формати, що дозволить залучити провідних експертів та представників медичних компаній з понад 25 країн світу!

Туристична галузь постраждала внаслідок впровадження карантинних обмежень задля запобігання поширенню COVID-19 чи не найбільше серед інших значущих галузей економіки. Це і не дивно, адже уряди багатьох країн намагаються локалізувати осередки інфікування. В той же час, медичний та оздоровчий туризм займає особливе місце серед інших видів туризму, оскільки впливає на якість надання медичних послуг громадян своєї країни та інвестування в медичну галузь, яка зараз визнана стратегічною. Саме тому, підтримка та розвиток галузі медичного та оздоровчого туризму є не тільки питання економіки, а питанням безпеки та збереження країни. 

Сотні країн світу розвивають медичний туризм не тільки задля збільшення надходжень до бюджету, а і для утримання медичних кадрів, розвитку інвестицій та залучення сучасних інноваційних методик лікування, тощо. Інвестиції в галузь медичного туризму – це інвестиції в майбутнє. 

Тому, задля обговорення стратегії збереження, розвитку та промоції медичного туризму в нових умовах, вже 07-09 жовтня 2020 року Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у співпраці з Українською Асоціацією Медичного Туризму та за підтримки Global Healthcare Travel Council проведе Global Healthcare Travel Forum у Києві. 

Вже 7 жовтня буде проведено B2B business-2-business зустрічі серед професіоналів сфери медичного туризму з України, Польщі, Німеччини, Італії, Австрії, Ізраїлю, Туреччини, Швейцарії, Японії, Литви, ОАЕ, Бахрейну, Канади, країн Африки, Азербайджану, Казахстану, Данії, Саудівської Аравії та Катару в онлайн та офлайн форматі. 

8 жовтня у Виставковому Центрі на Броварському Проспекті, 15, буде проходити Глобальний Конгрес Медичного Туризму, в онлайн та офлайн форматі. Спікерами Конгресу будуть представники провідних компаній світу з України, Китаю, Швейцарії, Туреччини, Індії, Дубай, Німеччини, Хорватії, Польщі, Румунії, Чорногорії, Ізраїлю, Нігерії, Австрії, Японії. 

9 жовтня буде проведено інфотур по провідним клінікам м. Києва, як складової Глобального Форуму. Проведення таких інфотурів допоможе українським медичним закладам познайомити іноземних провайдерів зі своїми досягненнями в медичній та рекреаційній сфері та більш фокусно почати працювати з потенційними ринками та суттєво збільшити кількість пацієнтів з різних країн. Тільки системна промоція дозволить українським клінікам розвинути свій бренд серед тисяч інших медичних закладів, які присутні на міжнародній арені і змагаються за вибір іноземних пацієнтів. Участь у Global Healthcare Travel Forum посилить визнання бренду як української медицини в цілому, так і окремих медичних закладів на міжнародній арені.

Global Healthcare Travel Forum – це глобальний форум медичного та оздоровчого туризму, який щороку збирає провідних провайдерів медичного та оздоровчого туризму, представників профільних асоціацій з 56 країн – членів Global Healthcare Travel Council, провідних експертів з багатьох країн, які будуть давати корисні поради щодо розвитку цієї галузі, сучасних трендах, маркетингу, дієвих інструментів для промоції на потенціальних для України ринках. 

У наших планах – показати іноземцям можливості медичного туризму не тільки Києва, а й Київської області у рамках Київської агломерації. Київські клініки мають сучасне обладнання, висококваліфікованих лікарів, використовують європейські протоколи лікування, надають сервіс високої якості та організовують якісний супровід іноземних пацієнтів.

Завдяки відносно невисокій вартості лікування та достатньому рівню розвитку медицини у окремих галузях, столиця України та Київська агломерація може стати одним з помітних гравців на світовому ринку медичного туризму. Тільки системна промоція дозволить нашим клінікам розвинути свій бренд серед тисяч інших медичних закладів, які присутні на міжнародній арені і змагаються за вибір іноземних пацієнтів.

Київ має багатий історико-культурний потенціал, вигідне географічне положення в центрі Європи та існуючий багаторічний досвід і напрацювання у сфері рекреації та лікування.

Іноземні пацієнти приїжджають до Києва задля лікування офтальмологічних захворювань, реабілітації, пластичної хірургії та естетичної медицини, репродукції, стоматології, клітинної терапії, кардіохірургії.

Що ж до географії в’їзного медичного туризму іноземні пацієнти приїжджають до нас з Ізраїлю, Іспанії, Італії, багатьох східних країн, зокрема з Бахрейну, Саудівської Аравії, Іраку, ОАЕ, Кувейту, з Середньої Азії та Кавказу, таких як Казахстан, Узбекистан, Грузія, Азербайджан та інших.

Global Healthcare Travel Council була заснована в 2013 році, в Монако, Монте-Карло, де представники 16 країн, серед яких була і Україна, підписали Меморандум про створення. На цей момент в GHTC входять профільні асоціації з 56 країн. Глобальна Асоціація Медичного Туризму розвиває медичний туризму у світі, зокрема міжнародну співпрацю між представниками B2G, B2B; розвиває 8 основних сегментів ринку оздоровчих послуг у світі: медичний туризм, SPA&Wellness туризм, спортивний туризм та стоматологічний туризм, кулінарний туризм та туризм для людей з обмеженими можливостями та туризм, пов’язаний з Wellness нерухомістю. 

В Україні сфера медичного туризму системно розвивається понад 7 років. В 2013 року було створено Українську Асоціацію медичного туризму (УАМТ), до якої сьогодні входять понад 100 організацій, які працюють в сфері медичного туризму з України та 15 інших країн. За роки системної промоції разом з членами УАМТ медичного потенціалу України на закордонних ринках ми щороку суттєво збільшуємо кількість іноземних пацієнтів, яки приїжджають в Україну для лікування та оздоровлення. Ми пишаємося досягненнями українських клінік та оздоровчих центрів, які рік за роком удосконалюють свою медичну базу, сервіс та кваліфікацію лікарів, що підвищує їх імідж на міжнародній арені. 

«За роки діяльності УАМТ стала найбільш активною та авторитетною асоціацією медичного туризму серед країн Центральної та Східної Європи та завдяки цьому в 2019 році очолила Всесвітню асоціацію медичного туризму – Global Healthcare Travel Council, в яку входять профільні асоціації з 56 країн світу. Такий успіх Української Асоціації Медичного Туризму дає унікальну можливість стрімкого зростання в’їзного медичного туризму в нашу країну і ми це відчуваємо. Завдання УАМТ об’єднати зусилля лідерів галузей медицини та туризму з представниками виконавчої та законодавчої гілок влади України для активної промоції України на зовнішніх ринках та вирішення проблем, які заважають розвитку медичного туризму та збільшити потік іноземних пацієнтів та туристів, які обирають Україну для оздоровлення та лікування».

Чимало українських медичних закладів вже сьогодні мають технології та інновації, які зможуть привабити іноземців вибрати лікування саме в нашій країні. Медичні туристи більш платоспроможні, ніж звичайні туристи, тому усі розвинуті країни вважають галузь медичного туризму пріоритетною для економіки своїх держав. Медичні туристи в 2018 році в Україні витрачали в середньому 2500$ за одну подорож, але в 2019 році ця сума збільшилася і склала біля 2800$ за поїздку. По даним Української Асоціації Медичного Туризму у 2018 році з метою лікування в Україну приїхало біля 60 тисяч іноземців, тоді як у 2019 році Україна прийняла вже біля 65000 медичних пацієнтів, що по приблизним оцінкам принесло нашої державі біля 182 млн $. Іноземних туристів, які приїжджають в українські санаторії та SPA & Wellness з метою оздоровлення приблизно вдвічі більше. Іноземні пацієнти приїжджають в Україну для лікування офтальмологічних захворювань, реабілітації, пластичної хірургії та естетичної медицини, репродукції, стоматології, клітинної терапії, кардіохірургії. Що ж до географії в’їзного медичного туризму іноземні пацієнти приїжджають до нас з Ізраїлю, Іспанії, Італії, багатьох східних країн, зокрема з Бахрейну, Саудівської Аравії, Іраку, ОАЕ, Кувейту, з Середньої Азії та Кавказу, таких як Казахстан, Узбекистан, Грузія, Азербайджан та інших. 

Україна, завдяки відносно невисокій вартості лікування та достатньому рівню розвитку медицини у окремих галузях, може стати одним з помітних гравців на світовому ринку медичного туризму. 

Вважаємо, що проведення таких міжнародних форумів та інфо-турів є надзвичайно важливими для розвитку туристичної галузі, зокрема задля підвищення інтересу до м. Києва з боку іноземців та для розвитку медичного та оздоровчого туризму. Впевнені, що Global Healthcare Travel Forum 2020 проведемо на надзвичайно потужному рівні та посилимо промоцію туристичного, рекреаційного та медичного потенціалу Києва у світі!

А за підсумками Global Healthcare Travel Forum ми очікуємо:
  1. Збільшення іноземних пацієнтів та туристів, які обирають лікування та оздоровлення в Україні зокрема в Києві, приблизно на 10-15 %.
  2. А отримані знання та почуті корисні поради від провідних міжнародних експертів медичного та оздоровчого туризму під час Глобального Форуму допоможуть українським медичним центрам, туристичним компаніям та провайдерам медичного та оздоровчого туризму більш якісно та системно промотувати свої послуги за кордоном.
Запрошуємо долучитись до цього надзвичайно важливого для України, зокрема для Києва заходу, який пройде під гаслом «Global Healthcare for all»!

Акредитація журналістів за телефоном +380668332276 або по мейлу: uamtmanager2@gmail.com

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED