Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Українські лікарі врятували життя хворого на рак крові: деталі

Українські лікарі врятували життя хворого на рак крові: деталіУкраїнські медики врятували життя 33-річного хворого на рак крові. Вони провели цілу унікальну спецоперацію.
 
Чоловікові пересадять донорський кістковий мозок. Для цього провели тотальне опромінення тіла.
 
Відмітимо, що таку процедуру опромінення тіла в Україні зробили вперше. Наразі вона вже доступна. Раніше це робили тільки іноземні клініки.
Коштує це від 150 тисяч євро. Однак лікування чоловіка проходить в межах державної програми з трансплантації, тому воно безплатним.
 
Сам пацієнт з Дніпропетровської області. Його опромінювали в Кропивницькому, а трансплантацію проводили у Києві – туди його доставили на вертольоті.
Перед тим, як пересадити донорський кістковий мозок, його власний вбили радіацією.
У кареті швидкої допомоги пацієнта перевозили в спеціальному захисному костюмі, оскільки його імунна система повністю знищена, тож йому протипоказаний будь-який контакт із зовнішнім світом.
 
Підготовка у лікарів до процедури зайняла 3 місяці. Медичні фізики провели серйозну роботу, оскільки все необхідно було розрахувати до дрібниць.
Донором кісткового мозку стала рідна сестра хворого. Гематологи кажуть, що шанси на одужання чоловіка тепер істотно зросли.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED