Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У МОЗ розповіли, чи зафіксовано випадки в Україні штаму "Омікрон"

У МОЗ розповіли, чи зафіксовано випадки в Україні штаму "Омікрон"Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, під час брифінгу щодо ситуації з поширенням COVID-19 повідомив, чи фіксували вже випадки нового штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні. Відмітимо, через який вже закрили кордони в Ізраїлі.

"Поява нових небезпечних штамів – можливий наслідок нерівномірності розподілу та сумніви щодо вакцинації у світі. На сьогодні, штаму Омікрон не було виявлено на території України", - зазначив Ляшко.
 
Він також додав, що за тиждень кількість виявлених випадків захворюваності на COVID-19 в Україні зменшилася на 22%, госпіталізацій — на 12%, а показник середньодобової смертності зменшився на 14%.
 
"З вересня 2021 року, країна вже має потужності для повногеномного секвенування, яке дозволяє повністю розшифрувати геном будь-якого патогену та дозволяє, у тому числі здійснювати нагляд за усіма штамами коронавірусу, які циркулюють в країні", - зазначив міністр.
 
Нагадаємо, вперше новий штам коронавірусу B.1.1.529 виявлено в ПАР 24 листопада. Він відрізняється великою кількістю мутацій і, як вважається, може бути більш стійкий до вакцин, а також швидше поширюватися.
 
ВООЗ назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "Омікрон". За словами експертів, новий штам може бути в шість разів заразнішим, ніж штам "Дельта".

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED