Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Виплата «підйомних» медикам для зміни місця роботи: пояснення очільника МОЗ

Виплата «підйомних» медикам для зміни місця роботи: пояснення очільника МОЗВ Україні потрібно розробити програму працевлаштування медиків, котрою мають скористатися працівники окремих лікарень, які не зможуть надавати допомогу належного рівня. 

Про це заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час зустрічі з Президією профспілки працівників охорони здоров’я.
 
«Ми вже обговорювали це питання в Кабміні та з Президентом України. Потрібно передбачити «підйомні» для медиків, яким запропонують змінити місце працевлаштування (на національному і регіональному рівнях). Бо якщо лікарня закривається, це не означає, що повинні звільнити лікарів і медсестер – потрібно запропонувати їм інше місце роботи (сімейна медицина або вторинний рівень)», – сказав очільник Міністерства.
 
Водночас він наголосив, що МОЗ не підтримує скорочення медпрацівників й непродуману оптимізацію. Бо якщо лікарня не спроможна, це не означає, що її треба припинити утримувати чи закривати – її слід робити спроможною: доукомплектувати штат, придбати додаткове обладнання, щоб заклад зміг законтрактуватися на нові пакети й надавати якісну медичну допомогу.
 
Зі свого боку МОЗ також працюватиме над цим питанням. Зокрема, Віктор Ляшко повідомив, що після перерахунку договорів деякі заклади отримали від НСЗУ менше коштів. Тож МОЗ розпочинає роботу з ними, аби зрозуміти, у чому основна проблема і розробити для таких лікарень окрему стратегію поліпшення фінансування.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED