Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Отримання міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19: МОЗ розповіли деталі

Отримання міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19: МОЗ розповіли деталіЗараз повністю вакциновані українці можуть отримати паперовий міжнародний сертифікат вакцинації. Оформити його можливо через свого сімейного лікаря.
 
Відмічається, що документ можуть одержати усі щеплені двома дозами антиковідної вакцини, які доступні в Україні. Для цього необхідно лише звернутися до свого лікаря, із яким підписана декларація:
  • Потім лікар має видрукувати бланк міжнародного свідоцтва на звичайному білому папері формату А4. Воно не має бути надрукованим на спеціальному жовтому папері.
  • Свідоцтво треба заповнити англійською та українською мовами, в друкованому форматі або вручну.
  • Отримавши свідоцтво, переконайтесь, що на ньому стоїть офіційний штамп закладу охорони здоров'я та підпис лікаря.
Також, у МОЗ наголосили про необхідність взяти з собою закордонний паспорт, адже до свідоцтва вноситимуть номер саме цього документа, а ваше ім'я латинською має бути записане так само як у паспорті.
 
“Процедура насправді проста. Дані про щеплення сімейний лікар візьме з електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ), заповнить свідоцтво і видрукує його. Або впише в паперовий документ поля з ЕСОЗ”, – пояснив головний санітарний лікар Ігор Кузін.
 
Щодо цифрового ковідного сертифіката. Цей документ буде відповідати вимогам EU Digital COVID Certificate Єврокомісії. Його мета – вільне та безпечне пересування громадян під час пандемії коронавірусу як всередині країни, так і під час міжнародних подорожей.
 
"МЗС України у співпраці з Міністерством охорони здоров'я та Мінцифрою проводять копітку роботу з кожною країною щодо взаємного визнання міжнародних документів про імунізацію від COVID-19", – наголосив Кузін.
 
Кожна країна сама встановлює умови перетину кордону іноземцями та особами без громадянства. Вся актуальна інформація для подорожей громадян України за кордон – умови в'їзду та транзиту, контакти посольств і консульств України за кордоном – доступна на онлайн карті МЗС України.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED