Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Мінфін: майже 23 тисячі високоспеціалізованих медичних послуг надали установи НАМН за пів року

Мінфін: майже 23 тисячі високоспеціалізованих медичних послуг надали установи НАМН за пів рокуВ рамках впровадження нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги, вісім закладів Національної академії медичних наук за перше півріччя 2021 року надали 22 810 високоспеціалізованих медичних послуг, що становить 36% річного плану.

Видатки бюджетних коштів на надання цих послуг становили 711,2 млн грн.
 
За інформацією Національної академії медичних наук України, надання 6 тисяч високоспеціалізованих медичних послуг було повністю забезпечено за рахунок коштів державного бюджету, тобто було безплатним для пацієнтів.
 
При цьому середня вартість лікування серцево-судинних патологій склала понад 70 тис. грн, нейрохірургічних понад 100 тис. грн, операцій зі слухопротезування та лікування патологій слуху 50 тис. гривень.
 
Надання ще майже 17 тисяч послуг було забезпечено частково за рахунок коштів бюджету.
 
За інформацією НАМН України, у другому півріччі поточного року кількість безкоштовних для пацієнтів послуг зросте. Адже наразі завершуються процедури закупівель медикаментів та медичних виробів (у тому числі вартісних медичних виробів, зокрема, стентів, нейро- та кардіостимуляторів, кохлеарних імплантів тощо), за передбачені державою на 2021 рік на ці цілі видатки.
 
 «З метою надання населенню безкоштовних якісних медичних послуг, за які сплачує держава та створення системи забезпечення доступності, своєчасності та якості таких послуг, Мінфін закликає всі заклади НАМН до більш ефективного використання бюджетних коштів. Зі свого боку ми й надалі сприятимемо трансформації системи охорони здоров’я щоб всі громадяни могли отримати якісні медичні послуги повністю за рахунок сплачених податків та без додаткових доплат з власної кишені», - наголосив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.
 
Відмітимо, що Національна академія медичних наук України за ініціативи й підтримки Мінфіну вже четвертий рік поспіль впроваджує новий механізм фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги. Спочатку новий фінансовий механізм реалізувався у чотирьох установах Академії, а на початку цього року за рішенням Уряд до його реалізації долучилося ще чотири установи НАМН України.
 
Загальна сума видатків на 2021 рік за цим механізмом передбачена в розмірі 2,1 млрд грн (в тому числі 0,6 млрд грн спрямовано на придбання сучасного медичного обладнання та покращення умов перебування хворих в зазначених установах Академії).

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED