Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: в Україні дозволять змішувати вакцини від коронавірусу

МОЗ: в Україні дозволять змішувати вакцини від коронавірусу Наразі розглядається питання про оформлення відповідного наказу.
Так Міністерство охорони здоров’я України готує офіційні рекомендації щодо можливості змішування різних вакцин проти коронавірусу.
Про це головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів в одному з інтерв'ю.
 
За його словами, такі рішення приймається на основі міжнародних досліджень, рекомендації виробника вакцини й аналізу аналогічного досвіду інших держав.
 
"Національна технічна група експертів з питань імунізації, як головний дорадчий орган МОЗ, рекомендувала дозволити так зване "мікшування (змішування) вакцини", але при чіткому дотриманні певних умов", - розповів він.
 
Мова йде про можливість введення другої дози Comirnaty/Pfizer-BioNTech після першої дози м-РНК вакцини Moderna, якщо немає можливості закінчити вакцинацію таким же препаратом.
 
"Також, якщо у людини була важка алергічна реакція організму на першу дозу векторної вакцини від AstraZeneca, дозволяється ввести другу дозу Comirnaty за рішенням лікаря", - відзначив лікар.
 
Кузін відзначив, що відповідне рішення групи експертів вже є. Зараз розглядається питання про оформлення відповідного наказу та розробку детальних інструкцій.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED