Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Проведення першої в Україні операції за допомогою методики віртуальної реальності

Проведення першої в Україні операції за допомогою методики віртуальної реальностіВ Україні вперше провели операцію за допомогою передопераційного моделювання методикою віртуальної реальності. Незвичайну операцію проводили у Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у центрі серця і судин.
 
Пацієнткою стала 12-річна дівчинка. Вона страждала від симптоматичної артеріальної гіпертензії – її тиск був у межах 160 – 180 мм.рт.ст.
За словами медиків, дитина мала вроджену ваду серця, яку виявили під час обстеження. У дівчинки була коарктація аорти – звуження головної артерії кровоносної системи, внаслідок чого підвищується тиск у верхній частині тіла.
 
Медичними працівниками було ліквідовано ваду за допомогою сучасної методики віртуальної реконструкції анатомії аорти і її гілок. Провівши оперативне втручання, лікарі встановили дівчинці стент у просвіт судини.
 
Результат лікування не забарився й одразу після оперативного втручання у дитини нормалізувався артеріальний тиск, а також зникла різниця тиску між верхніми та нижніми кінцівками.
Нині дівчинка почувається абсолютно здоровою й навіть може проявляти повну фізичну активність.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED