Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: додаткове фінансування медичних закладів на лікування COVID-19

МОЗ: додаткове фінансування медичних закладів на лікування COVID-19Міністерство охорони здоров’я передало 1,2 млрд грн на фінансування 249 лікарень, які мають договір з Національною службою здоров’я України на пакет лікування COVID-19. Відповідне розпорядження ухвалили сьогодні, 10 червня на засіданні Уряду. 

Видатки НСЗУ збільшено шляхом коштів, які передбачались для забезпечення можливості закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу.
 
Наразі законопроєкт щодо забезпечення можливості закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу (реєстраційний № 4662 від 28.01.2021) 02 червня 2021 р. прийнято лише в першому читанні. 
 
“Кошти, передбачені на закупівлі за договорами керованого доступу, можуть бути не використаними повною мірою через довготривалість процедури запровадження такого механізму. Тому ми перерозподілили їх на потреби лікування та підготовки лікарень до можливої нової хвилі COVID-19”, - коментує рішення уряду заступник міністра охорони здоров'я Петро Ємець. 
 
Він додав, що МОЗ і ДП “Медичні закупівлі України” будуть сприяти запровадженню договорів керованого доступу, а потенційна економія коштів, в тому числі й шляхом прозорих закупівель, дозволить реалізувати цей механізм вже цього року. 
 
Нагадаємо, що через зниження захворюваності на COVID-19 і через брак пацієнтів деякі лікарні згортають ковідні відділення. МОЗ встановило перелік закладів, які матимуть усе необхідне, аби оперативно реагувати та надавати допомогу пацієнтам із COVID-19.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED