Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

НСЗУ перевірятиме медичні заклади на відповідність умовам договору: розроблення процедури

НСЗУ перевірятиме медичні заклади на відповідність умовам договору: розроблення процедури Новим проєктом постанови КМУ планує затвердити спосіб, у який НСЗУ контролюватиме, як надавачі медичних послуг виконують умови договору. А у зв’язку з цим — внести зміни до Типової форми договору про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій. 
 
На громадське обговорення КМУ запропонував проєкт постанови «Про внесення змін до Положення про Національну службу здоров’я України та до Типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій». 
 
Ним планує внести зміни до двох документів: 
 
  1. Положення про Національну службу здоров’я України, затвердженого постановою КМУ «Про утворення Національної служби здоров’я України» від 27.12.2017 № 1101.
  2. Типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, затвердженої постановою КМУ «Про договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій» від 25.04.2018 № 410. 
 
 Нині Типова форма договору передбачає право НСЗУ як замовника медичних послуг проводити моніторинг виконання умов договору. 
 
Зокрема, НСЗУ звіряє повноту та правдивість інформації, що внесена у звіт про медичні послуги за договором, з інформацією, що міститься в системі; медичною документацією; іншими даними, що свідчать про надання послуг згідно з цим договором.
 
 За результатами моніторингу НСЗУ має право перераховувати сплачені кошти за звітом про медичні послуги. Також НСЗУ може складати висновок, до якого в разі виявлення порушень додають довідку із зазначенням відповідних пунктів договору. Та попри все процедура проведення такого моніторингу поки що не встановлена. З огляду на це КМУ в новому проєкті постанови розробив механізм підготовки та безпосереднього проведення моніторингу, визначив його основні завдання, форми здійснення моніторингу, етапи проведення та порядок підготовки висновку за результатами моніторингу. 
 
У зв’язку із затвердженням способу здійснення моніторингу виникла необхідність внести зміни до Типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. Також КМУ планує внести зміну до Положення про НСЗУ, яка забезпечать можливість здійснювати самопредставництво НСЗУ в судах України через осіб, уповноважених діяти від її імені, а також забезпечує в установленому порядку представництво інтересів НСЗУ в судах України та інших державних органах. 
 
Нагадаємо, лікарів та фахівців з організації та управління охороною здоров’я запрошують стати позаштатними експертами НСЗУ.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED