Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

НСЗУ: розширення програми "Доступні ліки"

НСЗУ: розширення програми "Доступні ліки"Цьогоріч аптек, де можна буде отримати препарати, стане значно більше.
 
Так у Національній службі здоров'я України повідомили про розширення програми "Доступні ліки", зокрема препаратів для інсулінозалежних.
 
Про це розповіла спікерка НСЗУ Христина Петрик в ефірі одного з телеканалів.
За її словами, у другій половині року НСЗУ починає адмініструвати реімбурсацію (процес, за допомогою якого система охорони здоров'я впливає на доступність ліків і медпослуг для населення) препаратів-інсулінів.
 
“Це важливий проєкт, багатьом людям потрібен цей препарат, за нашими підрахунками, це близько 200 тисяч. Наша мета — зробити доступ до цих препаратів простішим, зрозумілішим, і щоб всі пацієнти могли отримати інсулін”, - зазначила Петрик.
 
Також Петрик розповіла, що реімбурсація впроваджуватиметься поступово. Власне, це буде електронний рецепт, за яким можна буде отримати препарати в одній з аптек, які укладуть договір на реімбурсацію.
 
“Тобто буде зрозуміло, яка це аптека, там будуть відповідні наклейки, у нас є електронна карта з усіма аптеками, які працюють щодо реімбурсації. Також можна зателефонувати за контактним номером 1677, там підкажуть, де знаходиться найближча аптека, де можна отримати препарат. Тобто буде зрозумілий маршрут пацієнта”, - зазначила вона.
 
Цьогоріч також збільшиться кількість аптек - до 10 тисяч по всій Україні, які підписали договір. У НСЗУ наголосили, що модель державного і приватного партнерства діє.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED