Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

НСЗУ: збільшення коштів на забезпечення інсуліном пацієнтів з цукровим діабетом

НСЗУ: збільшення коштів на забезпечення інсуліном пацієнтів з цукровим діабетомЗ 1 липня Національна служба здоров’я України адмініструватиме Державну програму реімбурсації лікарських засобів для лікування цукрового та нецукрового діабету. 
 
Так з другого півріччя, бюджет на забезпечення інсулінами зросте до понад 1 мільярда гривень на 6 місяців. Цього достатньо, щоб забезпечити всіх пацієнтів гарантованим інсуліном, згідно з визначеними категоріями.

НСЗУ стане єдиним платником за програмою. Усі учасники процесу користуватимуться тими перевагами, які надає єдиний платник, як це зараз відбувається з “Доступними ліками”. Інсулін пацієнти зможуть отримувати безоплатно або з доплатою - за електронним рецептом.

Нині постанова щодо реімбурсації інсулінів під адмініструванням НСЗУ перебуває на громадському обговоренні. Тож у представників усіх зацікавлених сторін є можливість подати свої пропозиції.

Зазначимо, що проєкт постанови "Про реімбурсацію лікарських засобів за Програмою державних гарантій медичного обслуговування населення" було оприлюднено  на сайті МОЗ 16 квітня. При цьому до 1 травня можливо внести свої зауваження та пропозиції.

Проєкт постанови передбачає поєднання в одному нормативно-правовому документі весь механізм реімбурсації. А також вносить зміни у реімбурсацію інсулінів, які з 1 липня переходять під адміністрування НСЗУ.Новий реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби сформують та оприлюднять до 19 травня 2021 року.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED