Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Допомога людям з обмеженими можливостями під час пандемії

Допомога людям з обмеженими можливостями під час пандемії3 грудня, відзначався Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. В цей день підіймають питання інтеграції людей з інвалідністю в суспільство, обговорюють проблеми та шукають реальні рішення для створення дійсно інклюзивного та дружнього суспільства для кожного.
Люди з інвалідністю мають вищі ризики важкого перебігу COVID-19, тому потребують більшого захисту. Однак для них утворився певний інформаційних вакуум не лише в поширених джерелах інформації, але й з боку урядових рекомендацій. Про це зазначила ексміністерка з охорони здоров'я Уляна Супрун. 
 
Так, людям із вадами зору, слуху та когнітивними порушеннями складніше спілкуватися та отримувати інформацію. Ще один бар’єр стосується прийняття рекомендованих стратегій охорони здоров’я, таких як фізичне дистанціювання та миття рук.
 
"Наприклад, часте миття рук не завжди можливе для людей з певними видами фізичних вад. Це важливі речі, але вони не завжди враховують можливості людей з інвалідністю, не залишаючи для них альтернативних варіантів. На додачу до цього, у переважній більшості країн на початку карантину та локдауну уряди поспішали прописати рекомендації для своїх громадян, але здебільшого оминули тему людей з інвалідністю”, – написала ексміністерка Уляна Супрун.
 
Крім того, погіршився доступ до медичної допомоги, адже майже всі потужності медичної системи націлені на боротьбу з COVID-19, в той час, як люди з певними вадами можуть потребувати постійного догляду чи регулярних медичних обстежень та маніпуляцій, але вчасно не можуть отримувати необхідну допомогу.
 
"Зрештою, карантинні обмеження, ізоляція, локдаун та загалом нові реалії 2020 року, безумовно, негативно впливають на фізичне та ментальне здоров’я людей з інвалідністю", – заявила Супрун.
 
На що варто звернути увагу людям з обмеженими можливостями під час пандемії:
  1. Створення плану дій на випадок розвитку захворювання: запас їжі, води, засобів гігієни та медикаментів. Важливо мати поруч контакти тих людей до кого можливо звернутися по допомогу. 
  2. У випадку хвороби людини, яка проводить догляд, необхідно підстрахуватися та мати заміну.
  3. Більше піклування за здоров’я, особливо при входженні в групу ризику. 
  4. Дотримання фізичної дистанції, миття рук або оброблення їх антисептиком, носіння захисної маски, при можливості це робити. Також слід дезінфікувати допоміжні засоби, які використовуються.
Щодо рекомендацій для тих, хто проводить догляд, то передусім необхідно захистити себе та людину, про яку відбувається піклування. Важливе дотримання дистанціювання, маскового режиму та регулярного миття рук.
 
Зауважимо, що турбота не повинна обмежуватися лише фізичним здоров'ям, варто говорити, розпитувати про емоційний стан та підтримувати.  
 
"Люди з інвалідністю мають проживати та переживати пандемію, а не виживати під час неї. Уряд, місцева влада та кожен з нас повинні працювати у напрямку створення безпечного та інклюзивного суспільства, не забуваючи про людей з інвалідністю та не вдавати, що їх не існує" – наголосила Уляна Супрун.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED